Direktøren Jesper nægtede at tage imod gaver: Nu giver han kæmpebeløb væk

Arkivfoto. (Foto: Foto: Simon Bohr / Ritzau Scanpix)

Hvad giver man til manden, der har alt? Jesper Jensen har et godt bud - og en klar opfordring.

Jesper Leen Jensen er chef for 150 medarbejdere, mens han hjemme i Roskilde har en kone og tre børn, og derfor ville det være let at tro, at gavebordet ville være propfyldt, da han slog sin 50-års fødseldag sammen med en firmareception.

Indkøbstur i Bilka tog uventet drejning: Kassedame brød ud i gråd

Men den sjællandske erhvervsmand ville slet ikke have gaver af sine gæster, da han inviterede til gilde.

- Jeg ville jo bare få en masse vin, som man jo normalt gør til den slags fester, og som jeg nok aldrig ville få drukket, siger Jesper Leen Jensen til TV2 / LORRY.

Den succesfulde erhvervsmand, der blandt andet er direktør i VVS-firmaet John Jensen A/S i Hedehusene, opfordrede i stedet sine gæster til at donere et beløb til et godt formål.

Men hvem skulle få gavn af pengene? Dét spørgsmål gik han rundt og tænkte over. Han endte med at beslutte, at Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde skulle få glæde af gæsternes bidrag ved fødselsdagsfesten.

Til 50-års fødselsdagen blev der indsamlet 60.000 kroner fra både venner og virksomheder, og efterfølgende valgte Jesper Leen Jensen at fordoble beløbet til 120.000 kroner.

I morgen vil han overrække den gavmilde donation til Julemærkehjemmet Liljeborg.

Jesper Leen Jensen forklarer til den regionale tv-kanal, at det ikke er noget han gør for at fremhæve sig, men at han gerne vil "give noget tilbage". Han forklarer, at donationen måske kan få andre til at gøre det samme, så lignende festlige begivenheder kan "kaste andet af sig, end en propfyldt vinkælder."