Skal supermarkederne have lov at sælge mad, hvor salgsdatoen for "mindst holdbar til" er overskredet?
Det er Fødevarestyrelsen i øjeblikket i gang med at undersøge, skriver Dansk Handelsblad.
"Vi er ved at finde ud af, om vi kan få mindre madspild ved at give mulighed for at sælge eller give nogle fødevarer væk, som i dag vil blive kasseret, selv om de ikke er sundhedsskadelige på nogen måde," fortæller jurist i Fødevarestyrelsen Nina Læssø Jakobsen til bladet.
I Danmark er det forbudt at sælge varer, der har overskredet både datomærket "mindst holdbar til" og "sidste anvendelsesdato"
I de andre EU-lande er det kun forbudt at sælge varer efter udløbet af "sidste anvendelsesdato" - en betegnelse, der bruges på let fordærvelige varer.
Forbrugerrådet og landets butikker er betænkelige ved, at supermarkeder kan sælge mad, der har overskrevet "mindst holdbar til" datoen.
Men butikkerne vil gerne have lov at give "gamle" madvarer væk, hvis detailhandlen ikke efterfølgende kan stilles til ansvar for kvaliteten.
Det siger forbrugerpolitisk direktør i Coop Danmark, Mogens Werge, til P4.
Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht vil heller ikke lade butikker sælge "gamle" madvarer.
"Jeg mener ikke, at detailsektoren skal belastes med at tage en risiko i forhold til, om et produkt er holdbart eller ej, men jeg er meget indstillet på at lempe reglerne, så butikker kan forære varer væk, der har overskredet sidste holdbarhedsdato," siger han til Newspaq.
Ifølge Miljøstyrelsen smed supermarkederne sidste år over 43.000 ton mad ud.