Verdenen må vente til på søndag med at opleve Danmark blive verdens fjerde rumfartsnation.
Raketten Tycho Brahe, der er bygget af makkerparret Peter Madsen og Kristian von Bengtson, skulle have været sendt 30 kilometer op i stratosfæren i dag.
Men opsendelsen fra en platform 20 sømil syd for Nexø på Bornholm blev ikke til noget.
"Det er udskudt til søndag på grund af vejret. Sådan er det med raketter, og det er uanset, om de bliver sendt op i USA, Rusland eller Danmark," siger de to raketbyggeres talskvinde, Sophie Vedel Dalgaard fra managementfirmaet Goodwill Agency, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Raketopsendelsen sker med frivillige indsatser fra snesevis af privatpersoner og firmaer. Og projektet har udover danske medier været omtalt af CBS-News, Nasa Watch, BBC og NewScientist, Daily Mail og Independent.
Af den grund er det fredag eftermiddag også stort set umuligt at få en kommentar fra de to grundlæggere af projektet, der i løbet af fire til ti år skal kulminere med opsendelsen af den ene, Peter Madsen, i en rumraket.
"Ja, det er helt vildt. Journalister ringer fra Japan, USA og hele Europa. Det er kommet lidt bag på os, at der er så stor interesse. Men det må være historien om to mænd og rumfart for meget få penge, der er så tillokkende," siger Sophie Vedel Dalgaard.
Med hjælp fra frivillige, fonde, firmaer og myndigheder koster hele rumprojektet højest 50.000 euro.
De to ide-mænd vil nemlig bevise, at rumfart ikke behøver koste et halvt statsbudget. F.eks. bliver rakettens ventiler under opsendelsen varmet op med en Føtex-føntørrer til 80 kroner. Og varmeskjoldet består af gulv-kork.