Dansk forskning: Computerspil gør dig tyk
Det kan gøre en fed at spille på computer, viser ny dansk forskning. Spillene er i sig selv fedende. Foto: Colourbox
Det er ikke bare mange timer i dyb koncentration foran computerskærmen, der gør dig tyk. Computerspil er i sig selv fedende.

Det er ikke bare de mange stillesiddende timer foran Pc'en med chips og cola, der gør danske unge overvægtige.

Ny, dansk forskning viser nemlig, at dyb koncentration om et computerspil i sig selv får unge til at spise mere - og dermed til at tage på.

En gruppe unge fra København og Frederiksberg har deltaget i forsøget, hvor de kæmpede i fodboldspillet FIFA, mens blandt andet deres forbrænding, appetit og stressniveau er blevet målt.

Og resultatet er overraskende. Undersøgelsen viser nemlig, at det at spille computer i sig selv er fedende.

Det siger Ph.d.-studerende Lars Klingenberg fra Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet, der har været med til at gennemføre undersøgelsen.

"Der er noget, som tyder på, at computerspillene sætter vores regulering af appetit ud af spillet. Man spiser simpelthen mere, når man lige har spillet computerspil," siger han til Newspaq.

Forskerne ved endnu ikke præcist, hvad det er, der udløser refleksen.

"Når vi sidder og spiller, så sker der et eller andet - enten med vores hormoner eller nervesystemet, der gør, at vi ikke har den samme fornemmelse af, hvad vores krop har brug for," siger Lars Klingenberg.

Han tror, at der kan være en form for belønningssystem i det.

"Vi kan måle, at computerspillernes kroppe bliver stressede, når de spiller. Og den stresstilstand kan gøre, vi får mere lyst til at spise. Og når man gør det, så kan det være, at man tager mere på," siger Lars Klingenberg.

De unge computerspillere fik efter et par timer foran computerskærmen serveret et godt måltid mad, og skulle så selv sige stop, når de synes, at de var mætte. Men de sagde generelt stop senere end en kontrolgruppe i undersøgelsen - med andre ord spiste de mere.

Det er dog for tidligt at sige noget om, hvad langtidseffekterne af computerspillet er.

"Vi har kun målt på, hvad der sker umiddelbart efter, at man har spillet. Vi har ikke målt på, om der er langtidseffekter af computerspillet - og om det for eksempel bliver værre, hvis man spiller hver dag eller rigtig lang tid i træk," siger Lars Klingenberg.