Dansk eksverdensmester må opgive OL-drøm efter skade
Henrik Stephansen er for skadet til, at han og makkeren kan tage kampen op mod OL-guldvinderne.

Roerne Henrik Stephansen og Jens Noll Nielsen må opgive drømmen om at komme med til OL i Rio i letvægtsdobbeltsculler.

Henrik Stephansen lider af rygproblemer efter en diskusprolaps, som han pådrog sig i efteråret 2014, og det gør det umuligt for duoen at konkurrere om en plads ved legene i Brasilien.

- Jeg fik nogle smerter efter en ergometertest i slutningen af januar, men plejer så at kunne være klar inden for én eller to uger.

- Men denne gang er smerterne ikke forsvundet, jeg har ikke kunnet træne det, som jeg skulle og derfor må jeg erkende, at vi er løbet tør for tid i forhold til at blive klar, siger Henrik Stephansen i en pressemeddelelse.

Den 27-årige roer har tre gange vundet VM-guld i letvægtssinglesculler, som ikke er på OL-programmet.

Ved OL i London for fire år siden deltog Henrik Stephansen derfor i den tunge singlescullerklasse, hvor han som ventet måtte nøjes med en sekundær placering i kamp mod noget tungere roere.

Med hans og Jens Noll Nielsens exit bliver det op til de regerende OL-guldvindere i letvægtsdobbeltsculler, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, at sikre en OL-billet til Danmark ved udtagelsesstævnet i Luzern i maj.

De to konstellationer skulle ellers have dystet mod hinanden om en plads i kvalifikationen, når landsholdet i marts er i Portugal på træningslejr.

- Det er selvfølgelig hammerærgerligt, at vi ikke får muligheden for at tage kampen op mod Mads og Rasmus. Jeg har i den grad nydt at ro sammen med Henrik.

- Men man bliver nødt til at sætte helbredet før konkurrence. Der kommer også et liv efter roningen, og derfor ville det have været forkert at gamble med Henriks fortsatte førlighed, siger Jens Noll Nielsen.

/ritzau/