Dagplejemoren Dorte om ny lov: ”Det er chikane”

Selvom Dorte Krabbe smiler på billedet, synes hun ikke der i øjeblikket er så meget at glædes over, som dagplejer, øhhh: "privat pasningsordning". (Foto: Foto: Privat)

En lovændring betyder at det er slut for private dagplejere, at kalde sig "dagpleje". Nu hedder det en "pasningsordning".

En privat dagpleje er ikke længere en dagpleje, det er en pasningsordning. Det siger loven, og det er Dorte Charlotte Krabbe temmelig irriteret over.

Hun har siden 2008 passet børn i kommunalt regi og som privat dagplejer ... som indehaver af en privat pasningsordning.

- Der er jo ingen, som ved, hvad "privat pasningsordning" er. Folk kender mig som "Hjarup Dagpleje", og hvis du går ind og skriver det på nettet, så findes siden ikke mere, fordi den ikke må være der, siger Dorte Charlotte Krabbe til JydskeVestkysten.

Loven har betydet, at Dorte Charlotte Krabbe har måttet ændre navn på sin pasningsordning. Den hedder nu "Dortes private pasningsordning i Hjarup". Før hed den "Hjarup Dagpleje" og i daglig tale "Dortes Private Dagpleje".

Hun kalder det noget "pjat", fordi ordet "dagplejer" er det, som folk kalder den person som de får passet deres børn hos.

- Jeg synes, det er chikane. Jeg har arbejdet for at gøre mit navn kendt i lokalområdet. Og så lige pludselig skal vi hedde noget andet. Så er det som om, at man skal starte lidt forfra.

Loven har også kostet Dorte Charlotte Krabbe ekstra udgifter. Alene et skilt postkassen har kostet 500 kroner, oplyser Dorte Charlotte Krabbe til Avisen.dk. Dertil kommer ændring af hjemmeside og nyt domænenavn samt visitkort.

- Folk ved ikke hvem, jeg er nu, siger en tydeligt frustreret Dorte Charlotte Krabbe.

FOA: Mystisk og specielt

Allerede da den nye lov om dagstilbud i sommers blev vedtaget i Folketinget reagerede fagforbundet FOA. Her var man tilfreds med, at private ikke længere må kalde sig dagplejer, fordi det giver forvirring i forhold til den kommunale dagpleje.

- Men vi synes omvendt, at det er lidt mystisk, at de ikke må kalde sig for private børnepassere, og kun må bruge betegnelsen privat pasningsordning. Det havde været rimeligt, at der var fundet en navnebetegnelse som anerkender den enkelte person i ordningen, sagde sektorformand i Pædagogisk sektor Mogens Bech Madsen i juli til DR, og tilføjede:

- Det lyder noget specielt at skulle svare "jeg er en privat pasningsordning" på spørgsmålet om hvad man laver.