Til sommer stempler de sidste medarbejdere ud fra Lindø-værftet for allersidste gang.
Oppositionen med Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, i front, kræver, at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) stiller en lånegaranti op, så kommunerne omkring værftet kan komme i gang med at efter- og videreuddanne de fyrede folk.
Men en sådan garanti er helt urealistisk, fastslår Brian Mikkelsen i dag.
Siden 2009 har 4.000 fuldtidsansatte og 2.000 timeansatte plus underleverandører mistet deres job.
Det har fået Region Syddanmark i samarbejde med Odense Kommune og Kerteminde Kommune til at søge EU om 105 millioner kroner fra den såkaldte Globaliseringsfond.
EU er notorisk længe om at behandle den slags ansøgninger, og det er derfor, oppositionen vil have regeringen til at garantere for et lån, så folkene på Sydfyn kan komme i gang med at få de fyrede værftsarbejdere i arbejde igen.
Men efter et samråd i Erhvervsudvalget i dag tirsdag, er der stadig ingen garanti på plads.
"Det ville stride mod enhver form for forvaltningspraksis og sund logik. Hvis man som kommune søger om en fond, og står juridisk ansvarlig for den, så må man også selv garantere for den," siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen til Newspaq.
Den køber Carsten Hansen ikke.
"Man kan lave store skibskreditter, store eksportkreditter, og man kan redde banker med 100 milliarder af kroner. Men når det handler om medarbejdernes ve og vel, så er kassen lukket i," siger han til Newspaq.
Ophavsmanden til ansøgningen om de 105 millioner kroner, hedder Kasper Westh. Han er seniorfondskonsulent i Region Syddanmark, og han mener ikke, at en lånegaranti er afgørende.
På Sydfyn er jobcentrene nemlig allerede i gang med at forberede, hvordan Lindø-folkene skal komme ud på arbejdsmarkedet igen.
"På nuværende tidspunkt, ville der ikke være sket andet, end det der alligevel er sket," siger han til Newspaq.
Alligevel så han gerne, at pengene snart indfandt sig.
"Planlægningsperioden er ved at være ovre, så nogen må gerne tage ansvar for, at pengene kommer," konstaterer han, uden i øvrigt at ville pege på, hvem det kunne være.
En ting er ministeren, oppositionspolitikeren og embedsmanden dog enige om: Sagsbehandlingen i EU er alt, alt for langsom.
Men ifølge Brian Mikkelsen er det et faktum, man må acceptere.
"Jeg kan ikke gøre mere, end jeg gør. Jeg presser alt, hvad jeg kan. Jeg har været i kontakt med kommissæren to gange, og vi har rettet henvendelse et utal af gange. Men jeg synes også, ti måneder er for lang tid."