Birgitte lider af livstruende sygdom: Kommunen siger nej til sygedagpenge

(Foto: Andet, ingen rettigheder)

Endnu et eksempel på en usmagelig klapjagt på alvorligt syge borgere, lyder kritikken fra 3F, der nu ønsker Ankestyrelsens syn på sagen.

Når man har en livstruende sygdom, har man ret til at få forlænget sine sygedagpenge.

Sådan lød Ankestyrelsens afgørelse tilbage i december måned, men alligevel valgte Rebild Kommune den 1. februar at stoppe udbetalingen af sygedagpenge til nyresyge Birgitte Pedersen.

Det skete på trods af, at hendes praktiserende læge klart havde gjort kommunen opmærksom på, at hun lider af en livstruende sygdom.

- Det her er endnu et eksempel på en usmagelig klapjagt på alvorligt syge borgere, som får ødelagt deres liv af en umenneskelig behandling i det offentlige system, siger næstformand i 3F Aalborg, Lars Gaardbo.

På baggrund af sin sygdom havde Birgitte Pedersen søgt om førtidspension. Det fik hun afslag på, og i samme omgang tog kommunen så sygedagpengene.

Hvis Rebild Kommunes afslag ikke bliver ændret har Birgitte Pedersen udsigt til at skulle i jobafklaringsforløb.

Begge dele på trods af en klokkeklar konklusion fra hendes praktiserende læge.

- Der er under alle omstændigheder tale om en livstruende sygdom. Den er ikke umiddelbart livstruende, men på sigt vil den være det, skrev den praktiserende læge i sin journal om Birgitte Pedersen.

Læs også: Lonnie har været på kontanthjælp i 25 år: ’Jeg føler mig svigtet’

Hun valgte sammen med 3F Aalborg at anke afgørelsen, men i sidste uge fastholdt kommunen sit stop for sygedagpengene.

Derfor har hun nu sammen med den lokale afdeling af 3F klaget til Ankestyrelsen.

- Vi er nødt til at få stoppet den her praksis, hvor sagsbehandlere i kommunerne totalt overhører lægernes udsagn. Faktisk troede vi, at tingene var blevet bedre, men i Rebild Kommune fortsætter man åbenbart, siger Lars Gaardbo i en pressemeddelelse.

Hvis Rebild Kommunes afslag ikke bliver ændret, har Birgitte Pedersen udsigt til at skulle i jobafklaringsforløb.