Lonnie har været på kontanthjælp i 25 år: ’Jeg føler mig svigtet’

Tusindvis af danskere er fejlplaceret på kontanthjælp, erkender beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Lonnie Meisler er en af dem. Hun følger sig svigtet.
Foto: Privat

- Det er en falliterklæring, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om de foreløbige resultater af en omfattende gennemgang af 25.000 langtidsledige kontanthjælpsmodtagere.

Tallene fra Beskæftigelsesministeriet viser nemlig, at op mod 8.500 danskere, der har været på kontanthjælp i fem år eller mere, slet ikke burde være på kontanthjælp.

Troels Lund Poulsen kalder tallene for et wake-up call til kommunerne, men siger også, at politikerne på Christiansborg bærer en del af ansvaret.

- Jeg også gerne beklage over for de mennesker, der i årevis ikke har fået den rette hjælp. Velfærdssamfundet skulle jo være indrettet på en måde, så det kan tage hånd om deres situation, siger Troels Lund Poulsen til Jydske Vestkysten.

Tager ikke ansvaret alvorligt
43-årige Lonnie Meisler fra Brønshøj er en af dem, der ikke føler, at hjælpen har været tilstrækkelig. Hendes ønske er, at få tildelt førtidspension.

- Jeg føler mig svigtet. De har ikke taget ansvaret alvorligt, siger Lonnie Meisler til Avisen.dk.

Hun kender om nogen til tilværelsen som kontanthjælpsmodtager.

I 25 år har Lonnie Meisler været på kontanthjælp. Hun lider af en alvorlig hjerneskade, som hun fik ved fødslen.

Hun har ikke meget til overs for Troels Lund Poulsens undskyldning til de mange kontanthjælpsmodtagere, der ikke har fået den rette hjælp.

- Den kan jeg ikke bruge til noget, siger Lonnie Meisler og forklarer, at hun igennem 10 år har kæmpet for at få tildelt førtidspension, men anstrengelserne har indtil videre ført til afslag.

16.000 sager om langtidsledige kontanthjælpsmodtagere er blevet endevendt af Beskæftigelsesministeriet. Konklusionen lyder, at 33 procent burde have været i fleksjob eller ressourceforløb for at få afklaret, om de på sigt kan komme i arbejde eller om de skal have førtidspension.

Lonnie Meisler har talrige praktikophold, uddannelsesforløb og arbejdsprøvninger bag sig. Fælles for dem er, at de ikke har bragt hende tættere på arbejdsmarkedet.

- Det er urealistisk, at jeg får et arbejde. Det er mere realistisk, at jeg finder mig en mand, der er milliardær, siger Lonnie Meisler til Avisen.dk

Ser frem til udspil
Danske Handicaporganisationer mener, at det er blevet for svært at få tildelt førtidspension.

- Nogle kan slet ikke arbejde og skal have førtidspension. Det er blevet for svært i dag. Andre har brug for bedre hjælp og støtte til at komme i arbejde, siger Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

- Vi ser frem til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) kommende udspil om flere med handicap i beskæftigelse, siger Thorkild Olesen i en pressemeddelelse.

Hos Lonnie Meisler er håbet, at hun snart kan skifte tilværelsen på kontanthjælp ud.

- Det ville være en stor lettelse, hvis jeg kan få førtidspension. Det ville give fred i sindet, siger Lonnie Meisler til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.