Kegler og store skilte med lys får ikke altid bilisterne til at lette på speederen, når de suser gennem strækninger med vejarbejde.
Det går ud over vejarbejdernes effektivitet.
- Den sidder hele tiden i baghovedet, at man kan blive kørt ned. Man bliver påvirket, hvis man hele tiden skal være opmærksom på noget andet end sit arbejde, og det går ud over effektiviteten, siger miljøkonsulent i byggearbejdernes paraplyorganisation BAT-kartellet, Lars Vedsmand til Newspaq.
Tal fra Vejdirektoratet viser, at der sker stadig flere ulykker i forbindelse med vejarbejder.
I 2011 var der 273 ulykker på vejstrækninger med vejarbejde. Ulykkerne dræbte tre personer, mens 63 kom alvorligt til skade. Tallene dækker både over trafikanter og vejarbejdere og er det højeste antal ulykker siden 2007, skriver Fagbladet 3F.
Lars Vedsmand ser én væsentlig forklaring på det stigende antal ulykker.
- Bilisternes hastighed er for høj. Vi oplever, at folk blæser mere og mere på hastighed. Det kunne være, at flere stikprøve-aktioner fra politiet kunne give noget, siger han.
Udover politikontroller kunne politiet f.eks. sætte blåt blink op.
- Der er ikke noget politi, men bare et blåt blink, som en gang imellem blinker. Så ser det ud som om, der holder en motorcykel, siger Lars Vedsmand.
Han opfordrer desuden politikerne til at tænke alternativt ved store byggearbejder f.eks. på motorvejen.
- Man kunne give rabat på pendlerkort i den periode, hvor et vejarbejde er i gang for at få noget af trafikken væk. Eller man kan lægge hele vejen om, så man laver en reservemotorvej uden om hele vejarbejdet, så dem, der skal bygge veje og broer, kan gå i ro og fred, siger Lars Vedsmand.