EU-kommissær Connie Hedegaard udråbte den ny-udnævnte konservative leder, Lars Barfoed, til en ny 'Poul Schlüter'. Er han det?
Det kan jo kun fremtiden vise, men Connie Hedegaards udtalelse understreger den alvorlige situation, de konservative står i.
Og den understreger det nærmest desparate ønske om en redning, som Poul Schlüter viste sig at være tilbage i 70'erne.
Dengang lå K også helt nede skrabede bunden i meningsmålingerne. En opslidende fløjkrig havde fået partiet til at forbløde og det hele så mere end sort ud for "Gud, konge og fædrelands'-partiet.
Det var i det morads, Poul Schlüter overtog den politiske ledelse og i starten var der ingen forventninger til ham. 'Parfumesælgeren' blev han hånligt kaldt - og han blev set som den rene overgangsfigur.
Men sikrede det borgerlige Danmark ti år i regering, indtil han og regeringen gled i Tamil-sagen for præcis 18 år siden.
Derfor ønsket om en ny Schlüter.
Det er store krav til en ny partileder?
Mindre kan i den grad også gøre det, for lige nu er K i en situation, hvor det næsten kun kan gå fremad.
Og i den situation kan en undertippet leder vise sig at være en fordel. Schlüter var undertippet og blev en succes - Bendt Bendtsen var undertippet og gav partiet ro og en lille fremgang. Lene Espersen var derimod var klart overtippet og endte som en fiasko.
Barfoed er startet med målinger, der er i bund, med et prædikat at være kedelig, farveløs og uden evne til at sælge billetter.
Så skal man følge den hidtidige konservative logik, bliver han en succes.
Lars Barfoed sagde på sit pressemøde, at han nærmest først havde tænkt tanken om at blive formand, da Lene Espersen forlod formandsstolen dagen før. Er det sandt?
Nej, det ville vist være synd at sige. Han har længe været klar i kulissen og han og hans folk har ikke engang forsøgt at skjule det. Dryp på dryp har de annonceret ham, dryp på dryp har de stillet spørgsmålstegn ved Lene Espersens manglende lederevner. Og flere gange har de forsøgt at overbevise Lene Espersen om, at hun burde trække sig.
Det ville hun ikke. Før torsdagens gruppemøde, hvor det blev skåret ud i pap, at der IKKE var opbakning til Lene Espersen.
Hvad med Brian Mikkelsen - ville han have været partileder?
I følge kilder tæt på den konservative top: Nej. Det var ikke et reelt ønske hos Mikkelsen og der har længe været forlydender om, at han havde accepteret Barfoed som manden, der skulle afløse Lene Espersen.
Nogle kilder peger på, at det faktisk var Lene Espersen selv, der skubbede Brian Mikkelsen frem mod lederposten, fordi hun håbede, at hun med ham i front stadig ville have en rolle at spille.
Det var Espersen og Mikkelsen, der sluttede sig sammen om Bendt Bendtsen efter 90'ernes fløjkrig - nu er de skilt.
Espersen blev taberen, mens Mikkelsen har fået pladsen som højre hånd hos vinderen. Der kan han godt lide at være og han pointerede da også, at den nye ledelse i partiet er Barfoed, Henriette Kjær og ham selv.
En anden vinder er socialminister Benedikte Kiær, som nu forfremmes og bliver medlem af regeringens økonomiudvalg.
Hvad kommer der til at ske med Lene Espersen?
Hun fortsætter som udenrigsminister frem til valget. Og så er hendes dage som konservativ topfigur ellers talte.
Skulle regeringen fortsætte, ville det være meget overraskende, hvis Lene Espersen beholdt den prestige-fyldte post. Hun vil enten ryge helt ud af regeringen eller få et mindre tungt ministerium.
Taber regeringen magten, vil Lene Espersen ikke være blandt dem, der skal tegne det nye konservative projekt. Dertil vil hun være alt for meget forhenværende.
Men, som hendes gamle beskytter fra 90'erne, den tidligere partiformand og nuværende kommentator, Hans Engell, sagde på TV2 News: "Hun er kun 45, så hun er jo en ung kvinde."
Avisen.dk's politiske redaktør, Elisabet Svane, analyserer Lars Barfoeds tiltræden som ny konservativ partiformand.