Kun to af luksus-bøfkæden Mash' restauranter har opnået en elitesmiley for fire fejlfri tilsyn, skriver Ekstra Bladet.
Familie scorede 200 millioner: Solgte “hemmeligt” firma
Avisen har finkæmmet Fødevarekontrollens tilsyn med de otte danske Mash-restauranter, og ifølge fødevarechef Birgitte Horn klarer Mash sig ringere end gennemsnittet i branchen.
Fødevarekontrollen har blandt andet måttet give en stribe indskærpelser for manglende sikring mod rotter, madrester, smuds og sorte belægninger på vægge, frysere og køleskabe i afdelingen i Aarhus.
I Odense stod to kasser med oksehøjreb ude i gården uden for køl, og i restauranten på Rungsted Havn blev der konstateret skimmel i køle- og fryseskabe og snavs over alt i køkkenet, skriver Ekstra Bladet.
Mikkel Glahn, medejer af Mash, skriver til avisen, at det er "beklageligt":
"Fejlene er både konstateret og udbedret. Vores dygtige medarbejdere arbejder hver dag for at leve op til vores egne og levnedsmiddelkontrollens strenge regler. Men der sker dumme og menneskelige fejl en gang imellem. Uanset om det er dyrt eller billigt at spise ude, så skal hygiejnen være i top, og vores gæster kan være helt rolige".
Ifølge Ekstra Bladet er bøf-kæden sat til salg med ekspansion for øje.
Udover restauranter i Odense, Aarhus og Rungsted finder man Mash på adresser i København, på Frederiksberg, Charlottenlund og i Københavns Lufthavn.
Kæden er desuden tilstede i Düsseldorf, Hamborg og London.