Venstres hemmelige twitter-plan afsløret

Arbejdsliv
Ventres folketingskandidater fik besked på, hvad de skulle skrive på de sociale medier om gårsdagen tv-duel mellem Lars Løkke (V) og Helle Thorning (S). (Foto: Foto: Keld Navntoft/Scanpix/Arkiv)
Allerede inden Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke (V) tørnede sammen i tv-duellen søndag aften, fik Venstres folketingsmedlemmer besked på, hvad de skulle konkludere på de sociale medier som status på duellen. Det afslører intern mail.

Da de to statsministerkandidater søndag mødtes i en live tv-duel blev deres indsats løbende kommenteret på Twitter og Facebook af vælgere, eksperter og politikere.

Nu viser det sig, at Venstres politikere i forvejen havde koordineret, hvad der skulle tweetes eller opdateres på Facebook.

TV 2 har fået fingrene i den interne mail, der afslører, hvordan Venstres pressetjeneste - forud for tv-duellen-  opfordrer partiets folketingsmedlemmer til at komme med denne konklusion på de sociale medier:

"Lars Løkke har klare visioner for fremtidens Danmark. Helle Thorning mangler at give svar på, hvad hun vil med Danmark."

"Socialdemokraterne gør det også"

Venstres folketingsmedlemmer bliver i den interne mail opfordret til at lave opdateringer på Twitter eller Facebook før, under og efter duellen, skriver tv2.dk.

Venstres partisekretær Claus Richter siger til tv.dk, at Venstres politikere er meget aktive på de sociale medier, og derfor giver det god mening at koordinere indsatsen.

- Det er ikke anderledes, end hvad socialdemokraterne gør. Deres partisekretær sendte noget lignende ud til deres politikere i går, siger Claus Richter til tv2.dk.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen