Uartig Fitness-kæde får smæk på 300.000

Efter afgørelsen i Arbejdsretten skal Malernes Fagforening og 3F nu tage stilling til, om der skal rejses sager for yderligere 1,2 millioner kroner mod Fitness World. (Foto: Foto: Colourbox)

Motions-kæden Fitness World skal betale bod for at have hyret leverandører, der har underbetalt polske malere.

Fitness World skal betale 300.000 kroner i bod for underbetaling af polske malere.

Det har Arbejdsretten netop fastslået i en såkaldt retsformandsafgørelse.

De polske malere var ansat af to underleverandører, som Fitness World havde hyret til at bygge motionscentre. Og i dommen bliver det fastslået, at kæden har et medansvar.

Formanden for Malernes Fagforening, Bo Rosschou, er glad for afgørelsen i sagen.

- Jeg er meget tilfreds. Nu bliver Fitness World draget til ansvar for deres handlinger, selvom de er sket via underentreprenører, siger han til Newspaq.

Efter blokader og sympatikonflikter mod flere byggepladser med lavtlønnet udenlandsk arbejdskraft tegnede Fitness World i 2010 overenskomst med 3F.

- Nu har vi fået fastslået, at vi via en tiltrædelsesoverenskomst faktisk kan indføre et bygherreansvar, hvor bygherren er ansvarlig for, hvad der sker nede i entreprisekæden af underbetalinger. Det er meget betydningsfuldt, siger Bo Rosschou.

Men sagen med de polske malere er kun en lille del af et større sagskompleks med krav om yderligere 1,2 millioner som bod for underbetalinger af andre faggrupper.

I morgen skal Malernes Fagforening sammen med 3F tage stilling til, om der skal rejses flere sager mod Fitness World.

Nyhedsbureauet Newspaq har forsøgt at få en kommentar til afgørelsen i Arbejdsretten fra Fitness World.