Han lignede en småfed, selvtilfreds hankat, statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han stod der i tv-studiet og hev et stykke papir op fra inderlommen, som han foldede ud og læste højt fra:
"Nu, hvor det meste af krisen er overstået, må vi konfrontere det faktum, at vores regering bruger flere penge end den får ind. Det er ikke holdbart. Hver dag bringer almindelige familier ofre for at kunne leve for det, de har. De fortjener, at deres regering gør det samme. Så i aften vil jeg foreslå, at vi starter dette år med at fastfryse de offentlige udgifter i de næste fem år."
Ville ikke slås
I den tredje og sidste duel mellem statsministeren og SF's Villy Søvndal på TV 2 News var emnet økonomi. Efterlønnen mod 12 minutter - eller mere præcist: Fjernelsen af efterlønnen mod Fair Løsning.
Positionerne var på plads. De var kendte - og selvom både Løkke og Søvndal har temperament, skulle ingen af dem ud i det slagsmål deres sekundanter, Ole Sohn og Claus Hjort Frederiksen, tidligere har udkæmpet i netop News-studiet.
Så partibosserne holdt sig til det sikre - men der var lige en lille ændring.
Obama skiftede side
Normalt regner S-SF USA's præsident Barack Obama til 'deres' mand, fordi han hele tiden har kæmpet for at USA skal arbejde sig ud af krisen i stedet for besparelser.
Besparelserne har været den europæiske vej ud af krisen - som Løkke og Hjort så til gengæld har skamredet.
Indtil i går, hvor Løkke kunne hive sit lille 'spare'-citat frem, mens han forsøgte at afæske Søvndal et svar på, hvem citatet kom fra. Hvem var det, der ville fastfryse de offentlige udgifter de næste fem år?
Blank Søvndal
Søvndal var blank og Løkke kunne næsten ikke være i sin krop for bare selvtilfredshed, da han kom med svaret: Barack Obama!
Ordene var faldet i den traditionsrige 'State of the Union'-tale, som USA's præsidenter afholder 20. januar - årsdagen for deres indsættelse.
Men det var så også Løkkes triumf i en debat, hvor de to partiledere kæmpede om politisk og økonomisk troværdighed.
Retten til et otium
Hvor Søvndal igen og igen pointerede, at Løkkes afskaffelse af efterlønnen ville betyde, at hårdtarbejdende mennesker blev frataget deres otium - mens Løkke på sin side igen og igen slog fast, at han ville forhandle om at få efterlønnen afskaffet.
Der er ikke flertal for Løkkes plan - og det bliver der heller ikke efter valg, slog DF's Pia Kjærsgaard fast i et lille klip, TV 2 havde lavet med hende.
Det afholdt dog ikke statsministeren fra at opfordre Søvndal til forhandlinger:
Lad os da forhandle
"Vi står jo ikke med to forskellige samfundsmodeller," sagde Løkke og understregede, at begge blokke bekender sig til den skandinaviske velfærdsmodel.
Men den hoppede Søvndal ikke på - han giver ikke meget for statsministerens lyst eller for den sags skyld evne til at forhandle:
Dur ikke til samarbejde
"I dur jo ikke til at samarbejde. I skræller dem, I skal samarbejde med, væk. Da I skulle samarbejde om folkeskolen, blev I uvenner med lærene, og når det gælder arbejdsmarkedet, gør I alt for at blive uvenner med fagbevægelsen," sagde Søvndal.
Frem til et valg bliver der ikke forhandlet reelt om noget som helst, selvom regeringen lader som det. Det er spil for galleriet i et politisk miljø, der er sat på stand by.
Og kun liver op, når der er duel på tv.