Administration 

Cherif er muslim og stemmer på DF

(Foto: Foto: Teitur Jónasson/Avisen.dk)

63-årige Cherif El-Ayouty er troende muslim og har stemt på DF, siden partiet blev dannet. Nu er han i færd med at skrive et manifest til nutidens muslimer.

Cherif El-Ayouty er en af de få muslimer i Danmark, som stemmer på Dansk Folkeparti. Ifølge ham er partiet det eneste, som forsvarer hans værdier.

»Hæren kan forsvare mit land imod angreb udefra. Politiet kan forsvare min ejendom. Men det er kun danskerne selv, der kan forsvare deres værdier. Det gør DF,« siger Cherif El-Ayouty.

63-årige Cherif El-Ayouty kom til Danmark fra Egypten for at arbejde som civilingeniør i 1968. Siden fik han statsborgerskab og stemmeret og satte sine første kryds ved Fremskridtspartiet. Han har stemt på Dansk Folkeparti, siden partiet blev oprettet i 1995.

»Andre partier siger, at de repræsenterer de samme værdier, som menneskerettigheder og lighed mellem mænd og kvinder. Men de andre partier forsvarer ikke Danmark mod dem, der angriber de værdier. For mig er Dansk Folkeparti en slags politisk hær.«

Cherif El-Ayouty kom til Danmark længe inden den omdiskuterede 24-års regel og utallige stramninger af indvandringspolitikken. Alligevel støtter han stramningerne, som ifølge ham lukker de rigtige indvandrere ind og de forkerte ude.

»Jeg tror stadig, at jeg var kommet ind i Danmark i dag. Og jeg er sikker på, at de videnskabsfolk og kunstnere, som kan bidrage til Danmark, stadig kan komme ind. Der bliver hyret tusindvis af læger fra Mellemøsten og andre lande. Jeg tror ikke, at DF er imod at importere dygtige mennesker. Men hvis Danmark havde foretaget de stramninger allerede for 20 år siden, havde vi undgået at få de forkerte indvandrere,« siger han og henviser til den omfattende familiesammenføring af indvandrere, som ikke var selvforsørgende.

Vesten er bedst

Cherif El-Ayouty mener ikke, at DF er ”antimuslimsk,” som Kristian Thuelsen Dahl har sagt og senere trak tilbage. Han mener, at DF blot er imod de muslimer, hvis holdninger strider imod danske værdier.

Cherif El-Ayouty selv er troende muslim. Han beder, overholder den muslimske fastemåned ramadanen, men det der med halal tager han »ikke så tungt.« Han arbejder i øjeblikket på en bog med arbejdstitlen »En tekstbog for nutidens muslim.« I det tykke manuskript på printede A4-sider i et plastik-chartek beskriver han principperne for en moderne islam uden tørklæder og sharialov, men med ligestilling og menneskerettigheder.

»Hvis den islamiske verden ikke udvikler sig og følger med resten af verden, vil de falde fra. Ligesom neanderthalerne.«

Af med tørklædet

I hans øjne er islams budskab blevet misforstået af mange muslimer. De trækker nu den islamiske verden længere og længere bagud af udviklingen. Han vil gerne have verdens muslimer til at skabe bedre samfund i Mellemøsten og opfordrer de muslimske lande til at følge efter Vesten, ved at adskille stat og kirke og stræbe efter videnskabelig udvikling.

»Alt hvad menneskeheden har opnået, for eksempel byggeri, fremskridt, teknologi og videnskab, er sket i Vesten. Det bedste liv, man kan have, er i Vesten.«

Cherif El-Ayouty ligner en mand, som har gjort det godt i erhvervslivet. Han har aldrig afbrudt sit arbejde for at bede. Millionkontrakter har gjort ham i stand til at bo i en lejlighed på omkring 250 kvadratmeter med udsigt til Langeliniekajen til mellem 9-10 millioner kroner. Hans fladskærm er enten 52 eller 60 tommer, det kan han ikke huske. Han selv er 1,91 meter høj, og trænet. For ham er det vigtigt at falde ind i det danske samfund i modsætning til de muslimer, som ifølge ham ’generer’ deres omgivelser ved at bære tørklæde og undlade at give hånd til det modsatte køn.

»Tørklædet har intet at gøre med islam. Det er et symbol på undertrykkelse af kvinder, og det er modbydeligt for hele menneskeheden. De kvinder, der går med tørklæde, accepterer at blive undertrykt og være mindre værd end manden. Det er noget vås, når de siger, at de selv har valgt det. Hvis de ikke har det på, vil mændene i deres omgangskreds ikke gifte sig med dem,« siger Cherif El-Ayouty.

Han mener desuden, at undertrykkelsen af kvinder i den muslimske verden, fremstiller manden som et svagt køn, fordi han har brug for at gøre kvinden mindre værd.

»Mændene er så svage, at de tror, at de ikke kan håndtere en ligeværdig kvinde. De tror, at hun ved magt skal være lavere end dem. Ved social magt, ved religionens magt, ved statens magt. Det er svage mænd. Men en mand skal være stærk og have en kvinde som en ligeværdig partner.«

Tro er privatsag

Han har aldrig bedt i en dansk moske. Det skyldes, at mange danske muslimer ifølge ham med vilje praktiserer deres religion demonstrativt for at konkurrere om, hvem der er den bedste muslim.

»For mig er islam noget indadvendt. Det er en privatsag mellem mig og min gud. Men der er mange, der holder regnskab med deres handlinger. Hvis de gør en god handling, får de point. Hvis de beder i Mekka, får de point. Hvis de siger noget godt om islam, får de point. Det er generende.«

Profeten må tegnes

Cherif El-Ayouty mener desuden, at verdens muslimer selv er skyld i den islam-skepsis, der opstod i Vesten efter terrorangrebene 11. september 2001. Det er svært for ham at blive fornærmet over Muhammed-tegningerne. Tegnerne tegnede nemlig bare deres indtryk af islam.

»Når islam har et dårligt image i Vesten, må muslimer også acceptere at blive kritiseret. Det er deres egen fejl, at islam har et dårligt ry. Det er jo ikke de kristne, der har fundet på det,« siger Cherif El-Ayouty.

Han elsker profeten Muhammed som mange andre muslimer, men han bliver ikke fornærmet over tegningerne.

»Profeten er hævet over sådan noget. Jeg bliver heller ikke fornærmet, hvis en hund gør af mig på gaden, eller hvis nogen siger, at jeg er et dumt svin. Jeg forstår bare ikke, at muslimer i Mellemøsten ikke bliver fornærmede over, at de lever i sådan en elendighed. Du lever undertrykt, som et usselt dyr i dit eget land. Bliver du ikke fornærmet over det?« spørger han retorisk.

faktaboks

Uddrag fra Cherif El-Ayoutys manifest for 'Nutidens Muslim'

Nutidens Muslim bør:

Respektere alle religioner som ligeværdige

Efterligne profeten Muhammeds gode gerninger, ikke hans klædedragt

Kun anvende demokratiske metoder til at udtrykke sin utilfredshed og opnå forandringer

Effektuere en komplet adskillelse af religion fra statens og fællesskabets anliggender

Acceptere en komplet lighed mellem mænd og kvinder i arbejde, arv, ægteskab, skilsmisse, forældreskab og retlige anliggender

Afvise terrorisme

Afvise æresmord, dødsdom, stening, afskæring af lemmer og piskning

Acceptere, at muslimer forlader islam, bliver ateister eller tilslutter sig andre religioner

Acceptere, at såvel muslimer som ikke-muslimer kan kritisere islam

Være så upåfaldende som muligt i klædedragt og opførsel i det samfund man lever i

Anse religion for et personligt og privat anliggende og praktisere sin religion i afsondrethed

Undlade at bruge tørklæde, hijab og niqab, fordi de er nedsættende for kvinder, fornærmende for mænd og uforenelige med fremskridt

Afvise slaveri

Afvise brugen af sharialoven

Bruge demokratiet som kerneværdi for regeringsførelse

Acceptere af at seksuel orientering er et frit anliggende, så længe civilsamfunds love overholdes

Acceptere at ytringsfriheden er en beskyttet ret, som tilskyndes af samfundet

Anerkende, at lovene i civilsamfundet har forrang over religiøse hensyn

Basere sit gudsforhold på direkte kontakt gennem tilbedelse og ikke gennem formidlere som imamer, mullaher og sheikher

En lottokupon
Nyheder

Fynbo vinder

10 millioner kroner

Portræt af Birthe Kjær
Kendte

Birthe Kjærs jyske jul:

Nu har jeg masser af tid

En politibil set fra siden. Den er hvid med blå skrift.
Krimi

Politi efterlyser trækkende

cyklister efter røveri på sti

Catherine Dufour og Rasmine Laudrup.
Kendte

Kendis-parret

gift igen

Kasper Schmeichel på banen
Sport

Schmeichel: Selvfølgelig

rammer kritikken

En golden retriever med nissehue på
Dyreliv

Hjælp din hund

sikkert igennem julen

Politibiler holder ved siden af hinanden.
Krimi

22-årig holdt parkeret

i letbanespor

En bil under murbrokker
Nyheder

Seks døde efter

voldsomme tornadoer

Mads Mikkelsen i profil
Kendte

Mads Mikkelsen

får fornem

filmpris

håndboldspillere
Sport

Danmark er i

VM-kvartfinalen

mand og kvinde
Kendte

Efter Vild med dans:

Skal gennem stor operation

lastbil holder i kryds
Krimi

Cyklist død efter

sammenstød med lastbil

mennesker i sorg
Nyheder

Gidsel dræbt i Gaza

Nyheder

Stormflodsskader:
Koster 90 millioner kroner

fod i solarie
Nyheder

Unge trodser kræft-risiko

portræt af mand
Kendte

Se billederne:

Jørn Mader er blevet bisat

tre mennesker bag bord
Nyheder

Knas på klimatopmøde

blå blink
Nyheder

Fire er ramt af skud 

mand poserer
Kendte

Dansk stjerne i sorg:

Har mistet sin far

bolig med græsplæne
Krimi

Medarbejdere på hospice

hjemsendt efter dødsfald

politibil med påskriften politi
Krimi

Biljagt med 160 km/t

endte i have 

bygning i brand
Krimi

Voldsom brand: Ejendom

brændt ned til jorden

brandfolk arbejder på et hospital
Nyheder

Tre døde under hospitalsbrand

sexlegetøj på bord
Livsstil

Hver femte dansker

er åben for at købe

brugt sexlegetøj 

person holder mobiltelefon
Nyheder

Vil fjerne mobiltelefoner

fra folkeskolen

penthouse-lejlighed på toppen af skyskraber
Helt vildt

Stor lejlighed solgt

for en lille milliard 

kvinde poserer
Kendte

Valdes jul-stjerne: Jeg

er skabsklimaaktivist

mand i blå skjorte
Kendte

Hollywood-skuespiller

død 

mand i orange fangedragt står i retssal
Nyheder

Skoleskyder får fængsel

på livstid 

tøj hænger på bøjler
Nyheder

Tøjkæde lukker

stribevis af butikker

en mand med flødeboller i kassevis
Kendte

Flødebolle-millionær skærer ned

et busskur med et billede af en mand
Nyheder

Teenagere dømt for rolle i drab på lærer

en mand taler
Nyheder

Vildt! - fik 2.158 kr. i timen for arbejde med ejendomsvurderinger

skjorter
Nyheder

Ophørsudsalg:

Tøjforretning
lukker efter 80 år

en mand kigger på fotografen
Kendte

Biker Jens er helt ude

en vandhane
Livsstil

Jul i sommerhuset?

Sådan undgår du skader

en bygning set udefra
Krimi

Skole truet: - Skynd

jer at forlade skolen 

en bygning
Krimi

19-årig dømt: Dræbte
sin far med 60 knivstik

fans på tribunerne
Sport

DBU advarer mod snyd

Overvågningsbillede
Krimi

Røver efterlyses:

Kender du ham?

Nyheder

Her er

Årets ord

Folk skåler i rødvin
Nyheder

Advarer julefrokost-folket:

Det må du aldrig gøre

en mand med et kreditkort og en computer
Krimi

25-årig tilstår hvidvask

af 15 millioner kroner

Ellen Hillingsø i profil
Kendte

Ellen Hilingsø

frygtede kidnapning

En kvinde ved et bål
Krimi

Politi genoptager

eftersøgningen efter

Kathrine

En kupon fra Eurojackpot
Helt vildt

Nyslået millionær

rejser landet rundt

Anders Lund Madsen ligger med hovedet på et bord.
Kendte

Anders Lund Madsen

misbrugt: Føles bizart

Indkøb i to papirposer
Nyheder

Inflation når laveste

niveau i mere end to år

Parret på den røde løber
Kendte

Julekalender-stjerne

afslører: Er gravid

Jeanette og Michael ved et bord med hver sin kaffekop.
Kendte

"Gift ved første blik"-par

i bryllupsproblemer

Politi i en snedækket skov
Krimi

Har ikke flere spor:

Politiet stopper eftersøgning

af forsvundet 41-årig kvinde

Snedækket motorvej
Nyheder

DMI: Nu forsvinder

sneen

fra kampen
Sport

Japan chokerer Boxen og

sætter Danmark til vægs

Et dansk kørekort
Nyheder

Sænker promillegrænsen

for nye bilister

Politifolk og biler og en afspærring ved en vej
Krimi

Mand fængslet:

Stak kvinde i maven

En kvinde med fingrene på et tastatur på en bærbar computer.
Helt vildt

Studerende blev overrasket:

Der stod en kvart

million på kontoen

En yngre kvinde taler i telefon
Sundhed

Kimet ned: Frygter

dårlig stemning

juleaften

En kvinde ved et bål
Krimi

Forsvundne Kathrines mor:

Det er forfærdeligt

Mor og datter sammen på den røde løber.
Kendte

Diamantdronningen

er blevet genforenet

med fængslet datter

En pige med en pakke
Nyheder

Hærværk i 

4. klasse: Julen

smadret

Mike Villa Fonseca
Nyheder

Mike Fonseca

forlænger sygeorlov

fra Folketinget

Retsfoto af Sanjay Shah
Krimi

Dommer fængsler

Sanjay Shah i sag om udbytteskat

risalamande
Mad og drikke

Ideer fra julekøkkenet:

Roulade med risalamande 

en kampvogn på en mark
Nyheder

Hjælp til Ukraine er på laveste niveau siden invasion

snedækkede træer i en skov
Nyheder

God chance for en hvid jul 

en masse film på en tv-skærm
Film og TV

Kørt træt i klassikerne? Disse julefilm skal du se

en pumpgun på en terrasse
Krimi

14-årig pige dræbte, sårede og begik selvmord

en smilende politiker
Nyheder

Bjerre tilbage som minister: Sker på trist baggrund

en McDonald's restaurant
Mad og drikke

McDonald's vil åbne 9.000 nye restauranter

en kvinde ved en dør
Kendte

Mia Wagner færdig

tre smilende personer i en skov
Film og TV

Vrøvlehoveder i komikers debutfilm

En kvinde pakker en gave op
Livsstil

Det ønsker danskerne sig til jul i år

Nyheder

Hadefulde Facebook-kommentarer om jøder eksploderer

en ældre hvidhåret mand
Nyheder

Senatet i USA: Ingen hjælp til Israel og Ukraine

Sport

FCK-træner: Årets værste kamp

Biler på snedækket vej
Krimi

Snevejrs-onsdag gav travlhed hos autohjælpere

Tesla ladestander
Nyheder

Pensionselskab dropper Tesla

nattehimmel
Nyheder

Kig op - masser af stjerneskud på nattehimlen

Prins Constantin og prinsesse Marie
Kongelige

Prins Constantin er død

Melvin på den røde løber
Kendte

Efter hjernetumor:

Melvin Kakooza deler

rørende video