12-årig mobbet og sparket i skolen: Så rykkede bikerne ud

Bikere fra MC Mod Mobning rykker ud til børn, der er udsat for mobning, og giver dem kram og køretur.  (Foto: Foto: MC Mod Mobning )

'MC Mod Mobning' hjælper børn, der er udsat for mobning. Nu er de indstillet til Fællesskabsprisen.

En 12-årig pige blev sparket og mobbet i skolen. Men så kontaktede forældrene en motorcykelklub. 300 bikere rykkede ud. Og pludselig blev det hele meget bedre.

Og nej. Motorcykelklubbens medlemmer uddelte hverken trusler og tæsk, som nogle måske kunne fristes til at tro.

Tvært imod. Motorcykel-klubben 'MC Mod Mobning' har som mission at hjælpe mobberamte børn. 

De cirka 300 bikere rykkede ud til den 12-årige på hendes folkeskole og tog hende med på en motorcykel-tur i lokalområdet. Med stor opmærksomhed fra skolekammerater og lokalsamfundet. 

For vil man komme mobning til livs, gælder det om at skabe opmærksomhed og bryde tabuer. Det fortæller medlem og administrator af MC Mobning, Tore Jæger Lorenzen. 

- Børnene skal tages alvorligt. De skal føle, der er nogle voksne, der lytter. Og så skal de have en masse krammere, siger han til Avisen.dk. 

Hverdagens helte 

MC Mod Mobning er nu nomineret til Fællesskabsprisen 2016. En pris, der hylder 'hverdagens helte', og som er opstået i et samarbejde mellem Mette Frederiksen (S) og en række fagforbund og virksomheder.  

- Jeg tror, folk er glade for, at vi lægger så mange timer i frivilligt at bekæmpe mobning, siger Tore Jæger Lorenzen om nomineringen.

MC Mod Mobning tæller omkring 6.500 bikere landet over. Fælles for dem er, at de er parate til at rykke ud for at stoppe mobning. 

Tvinger skolen til at tage mobning alvorligt

Efter aftale med barnets forældre, kører bikerne i flok hen og får en snak med barnets skole om, hvad de har tænkt sig at gøre ved problemet. Og så kommer barnet med på en motorcykeltur i lokalområdet.

- Nogle skoler har en tendens til at bagatellisere problemet. Men vi tropper op og kræver, at barnet bliver taget alvorligt. Det tvinger skolen til at indføre eller tage mobbepolitikken op til revision. Og så giver det barnet selvtillid, siger Tore Jæger Lorenzen, som til dagligt er butikschef i T. hansen.

Han har selv haft mobning tæt inde på livet, da hans søster døjer med angst og depression, efter at være blevet mobbet gennem skoletiden. 

- I værste fald kan mobning føre til, at ofrene tager deres eget liv. Vi vil forhindre, at det når så langt ud, slår han fast. 

Glæden ved at hjælpe andre

Lige nu har MC Mod Mobning fire antimobnings-ture undervejs. Biker-klubben består ifølge Tore Jæger Lorenzen af 'ganske almindelige mennesker med almindelig job', der kan lide og køre på motorcykel og hjælpe børn, som har det svært. 

- Alt, hvad der foregår er frivilligt. Det vi får ud af det, er glæden ved at hjælpe andre ved i bund og grund at bruge vores sunde fornuft, siger Tore Jæger Lorenzen. 

Han fortæller, at det oftest er forældrene til mobbeofrene, der tager kontakt til bikerne, efter de forgæves har forsøgt at få hjælp gennem skole og kommune. 

Læs mere om Fælleskabsprisen og se de øvrige nominerede her