Wiggins: Datidens supermænd havde mere blod
Bradley Wiggins mener, at årets Tour de France er et eksempel på, at cykelsporten er blevet renere.

Årets Tour de France er et godt bevis på, at der ikke er doping i cykelsporten som i gamle dage, mener vinderen Bradley Wiggins.

Beviset ligger ifølge Sky-rytteren i, at man ikke længere ser ryttere køre af sted i lange og overmenneskelige soloudbrud - som eksempelvis franskmanden Laurent Jalabert var i stand til.

- Touren er mere human nu med alt, hvad UCI gør for det (antidoping). Måske er det ikke realistisk, at folk ønsker at se disse soloudbrud over 220 kilometer, siger Bradley Wiggins.

Englænderen redegjorde på lørdagens pressemøde for, hvordan Sky undervejs på etaperne sidder og regner på de andre rytteres effekt-tal, når de kører i bjergene.

Hvis Sky-truppen eksempelvis kører med 450 watt på en stigning, og der er 20 minutter til toppen, så kan de nemt regne ud, at en konkurrent ikke kan holde tempoet til toppen, hvis han skulle angribe.

- Det er ikke længere muligt at køre på den måde, med mindre du har to liter blod ekstra i din krop. Sådan er realiteterne, for at sige det, som det er, siger Bradley Wiggins.

Sky-kaptajnen tager dog ikke afstand fra gamle dage, hvor der var doping i sporten.

- Jeg elskede at se de ryttere, da jeg var dreng i 1990'erne. Men måske er sporten bare anderledes i dag.

Englænderen mener, at de små forskelle på rytterne i dag skyldes evnen til at restituere, spise rigtigt, hvile tilstrækkeligt og passe på sig selv.

Med et smil og en opgivende attitude sendte han også en opsang til de fans, som synes, at han har vundet en meget kedelig udgave af Tour de France.

- Det er sjovt, at de folk, der kalder Touren kedelig, er de samme, som siger, at alle ryttere kører på doping, siger Bradley Wiggins.

/ritzau/