Vrede chauffører tilbage bag rattet: Nu kører busserne igen

Årsagen til den to dage lange arbejdsnedlæggelse var blandt andet en skriftlig advarsel til chaufførernes tillidsmand. (Foto: Foto: Midttrafik)

Efter forhandlinger mellem 3F og busselskabet Nobina har buschaufførerne fredag morgen besluttet at genoptage arbejdet for at vise "deres gode vilje til forhandling".

Chaufførerne i bybusserne i Randers har fredag morgen besluttet at sætte sig bag rattet igen.

Busserne har stået stille i to døgn, men efter forhandlinger mellem busselskabet Nobina og 3F Randers er konflikten sat på pause.

Det skriver Fagbladet 3F.

På et møde mellem LO og Dansk Arbejdsgiverforening torsdag anerkendte begge parter, at strejken var overenskomststridig.

Der havde sandsynligvis vanket en bod, såfremt chaufførerne ikke havde genoptaget arbejdet fredag morgen, hvilket de blev opfordret til.

- Der har været bevægelse fra begge parter, og jeg er glad for at busserne kører igen. Chaufførerne viser deres gode vilje til forhandling, men de arbejdsmiljømæssige problemer skal selvfølgelig løses. Det forhandler vi om på et møde mandag, siger Jens Laursen, transportgruppeformand i 3F Randers.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen var blandt andet en skriftlig advarsel til chaufførernes tillidsmand fra Nobina, der driver buskørslen i Randers. Men Nobina har nu suspenderet advarslen.

- Jeg har ikke så mange kommentarer lige nu udover, at jeg er glad for at busserne kører igen. Jeg ser frem til vores møde mandag. hvor vi skal have redt trådene ud, siger Niels Peter Jensen, administrerende direktør i Nobina.

Tillidsrepræsentanten fik den skriftlige advarsel for at have skadet en af busserne. Det ville kollegerne ikke finde sig i, og de bakker deres tillidsrepræsentant op.

- Chaufførerne har også oplyst, at Nobina havde lovet at fastansætte to afløsere, men det er ikke er sket. Det er også noget af det, der kommer på bordet på mødet mandag med Nobina, siger Jens Laursen.