Verdens rigeste giver 67 milliarder til klimakampen

Nyheder
Verdens rigeste mand, Jeff Bezos, kaster nu ind i kampen mod klimaforandringerne. (Foto: Ritzau Scanpix)

Amazon-ejeren Jeff Bezos kaster en del af sin enorme formue efter en mere bæredygtig verden

67.000.000.000 kroner. Et ufatteligt stort tal, men det er præcis, hvad Jeff Bezos har besluttet at donere til kampen mod klimaforandringerne. Og endnu flere penge kan være på vej.

Det har Amazon-ejeren oplyst i et opslag på instagram.

De ufattelig mange penge bliver placeret i en fond, Bezos Earth Fund, der begynder at uddele penge allerede til sommer. Fonden vil støtte forskere, aktivister og organisationer, der kæmper for begrænse klimaforandringerne.

– Klimaforandringer er den største trussel mod vores planet, Jeg vil sammen med andre arbejde for at forstærke kendte måder og opdage nye måder til at bekæmpe de ødelæggende virkninger af klimaforandringerne, skriver Jeff Bezos i sit opslag.

Han har længe været under pres fra sine ansatte i Amazon for at gøre mere for at beskytte miljøet, og topchefen har tidligere lovet, at Amazon vil være klimaneutral senest i 2040.

Nu vil en donation i den størrelsesorden nok kunne mærkes i de fleste private husholdninger, men for Jeff Bezos er det blot et greb i lommen. Han er verdens rigeste mand med en anslået formue på næsten 900 milliarder kroner.

De 67 milliarder kroner, Bezos har doneret, svarer til lidt over prisen på tre Storebæltsbroer.