Den globale gennemsnitstemperatur var søndag den højeste nogensinde registreret hos EU's klimatjeneste, Copernicus.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Gennemsnitstemperaturen blev opgjort til 17,09 grader celsius, hvilket er 0,01 grader højere end den hidtidige temperaturrekord, der blev sat 6. juli sidste sommer.
Sidste sommer blev varmerekorden slået fire dage i træk fra 3. juli til 6. juli. Det skyldtes særligt høje temperaturer på den nordlige halvkugle.
I den seneste uge har hedebølger ifølge Reuters haft tag i USA, Europa og Rusland.
Flere steder i USA og Canada kæmper brandfolk i øjeblikket med at slukke naturbrande, der er opstået i forbindelse med det varme og tørre vejr.
Søndag blev også den dag i juli, hvor månedens varmeste temperatur blev målt i Danmark. Det gjorde den på DMI's målestation i Langø, de ligger syd for Nakskov. Her blev temperaturen målt til 30 grader.
Ifølge Copernicus var den seneste måned den varmeste juni, der nogensinde er blevet målt på verdensplan.
Det oplyste klimatjenesten i begyndelsen af juli.
Hver eneste af de seneste 13 måneder - det vil sige siden juni 2023 - har slået sin egen varmerekord.
- Det her er ikke blot en statistisk afvigelse. Det er med til at fremhæve et stort og vedvarende skift i vores klima, sagde Carlo Buontempo, direktør i Copernicus i begyndelsen af juli.
- Selv hvis lige præcis denne ekstreme periode stopper på et tidspunkt, kommer vi til at se, at flere rekorder bliver slået, i takt med at klimaet bliver varmere.
Varmerekorderne falder sammen med vejrfænomenet El Niño, der bidrager til de højere temperaturer på verdensplan.
Ifølge forskere er vejrfænomenet dog ikke hele forklaringen.
Buontempo siger, at tendensen med temperaturrekorderne er "uundgåelig", så længe menneskeheden fortsætter med at bruge fossile brændstoffer.
Sammenlagt har temperaturen på verdensplan de seneste 12 måneder været 1,64 grader over niveauet før den industrielle revolution, der for alvor kickstartede brugen af fossile brændstoffer.
/ritzau/