Du tænker måske ikke så meget over det, men det er faktisk vigtigt at tage sig tid til at gøre sin fryser ren.
Hvor ofte den skal gøres ren, afhænger af, hvor meget mad der er i fryseren, og hvor ofte den bruges, forklarer Else Liv Hagesæther, der er rengøringsekspert og forfatter til bogen ’Rent – så enkelt!’
- Jeg anbefaler, at fryseren rengøres mindst én gang om året, siger hun til kk.no.
Og det er netop et godt tidspunkt nu, inden vi fylder fryseren op til vinteren med bær og andre sager, der ikke er så tilgængelige, når den hårde vinter kommer, påpeger hun.
Her er de 5 mest beskidte steder i dit hjem: Få listen på Isabellas.dk
Manglende rengøring ødelægger fryseren
Åbner og lukker du tit fryseren, skal den rengøres oftere, lyder det fra rengøringseksperten.
- Hver gang du åbner døren, så lukker du varm luft ind, og det er med til at skabe kondens i fryseren. Noget som igen fører til rim og is, siger Else Liv Hagesæther.
Damp fra nye madvarer, du lægger i fryseren, vil også bidrage med rim og is. Og når der har dannet sig et lag af rim og is på indersiden, er det et tegn på, fryseren skal afrimes.
Det reducerer nemlig fryseeffekten, hvis man ikke får afrimet fryseren i ny og næ.
- Jo mere is, desto mere må motoren arbejde for at holde madvarerne kolde. I værste fald kan for meget is gøre, at motoren bliver overbelastet, og fryseren ødelægges, siger eksperten.
Undgå at blive syg af din karklud: Læs mere på Søndag.dk
En effektiv rengøring
Når fryseren skal afrimes, slukkes fryseren, og du tager du alt ud af fryseren. Herefter placeres en gryde med kogende vand i og døren lukkes.
Dampen får isen til at løsne sig, og efter bare 10-15 minutter kan du få isen ud. Er det stadig svært, laver du bare samme trick igen, siger Else Liv Hagesæther.
Når isen er væk, vasker du vægge og skuffer med en fugtig klud og tørrer godt efter. Sæt strøm til igen og fyld madvarerne tilbage i fryseren.
Kilde: KK.no
Af redaktionen, FEMINA, Aller Media