Vanvittigt vejr: Varmeste januardag nogensinde

Blomsterne springer allerede ud flere steder. Her på et af de berømte kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård. (Foto: Ritzau Scanpix)

I København og på Bornholm satte varmen onsdag rekord.

Der er ikke noget at sige til, hvis hovedstadens restauratører og cafe-ejere overvejede at sætte borde og stole udenfor onsdag.

Dagen blev nemlig den varmeste januardag i København nogensinde. Det skriver TV2 Vejret.

Kviksølvet i termometret blev sendt helt op på 11,9 grader. Det blev målt ved Landbohøjskolen på Frederiksberg mellem klokken 12 og 13. Og det er såmænd den højeste temperatur nogensinde målt i København siden 1768, hvor de første meteorologiske målinger fandt sted.

Også på Bornholm blev der sat rekorder onsdag. Her toppede temperaturen på 11,3 grader på øens nordspids – det varmeste nogensinde på solskinsøen.

Det er usædvanligt varm luft, der siden tirsdag aften har blæst op over landet fra sydvest. Og resulterede i hele 11,7 grader i midtjyske Karup natten til onsdag

Den højeste temperatur, der nogensinde er blevet målt i Danmark i januar, lyder på 12,4 gader. Den blev målt i Sønderborg 10. januar 2005.

De kommende dage bliver lidt køligere, men der er meget langt sne, slud og sjap. DMI forudser således mildt vejr med temperaturer mellem 4 og 7. grader.