Vanvittigt: Brugt bil solgt for 23 mio.

Underholdning
"Bullit" med Steve McQueen regnes for at være en af de bedste film-biljagter nogensinde. (Foto: IMDB)

Steve McQueens originale Ford Mustang slog alle rekorder på auktion.

Den havde hovedrollen i en af de mest legendariske biljagter nogensinde i filmen "Bullit". En dybgrøn Ford Mustang GT, som siden – i anledning af filmens 50-års jubilæum – er lavet af Ford i en ny version. Det skriver USA Today.

Men den gamle originale er blevet støvet af og solgt på en auktion i går fredag for det vanvittige beløb af $3.4 mio. (ca. 23 mio. kroner).

Det var en anonym køber på Osceola Heritage Park-auktionen, som bød højest og kunne køre af sted (for den kan stadig køre) i det forholdsvis velholdte køretøj. Det var rekorden på den store auktion, som fortrinsvis havde amerikanske muskelbiler på programmet.

Steve McQueen udødeliggjorde den i en biljagt i "Bullit" igennem San Franciscos gader. Filmen fra 1968 blev instrueret af Peter Yates og Jayueline Bisset, Robert Duvall og Robert Vaughn medvirkede blandt mange andre.

Sådan ser den ud i dag den gamle filmbil. Ved siden af Fords nye version på Bullit-Mustangen. Foto: Osceola Heritage Park,

Steve McQueen har Midas' gyldne hænder

Alle køretøjer, som filmskuespilleren har haft med at gøre, slår åbenbart rekorder. Således blev den Ford GT, som han kørte i i filmen fra 1971  "Le Mans" solgt for det højeste beløb nogensinde for en amerikansk bil og en filmbil i det hele taget: Svimlende $11 mio., som svarer til godt 74 mio. kroner.

Den kører man nok ikke lige ud på de salte danske vinterveje i.

 

Ford GT 40 Gulf blev verdens dyreste filmbil, da den blev solgt på Sotheby's auktioner. Foto: Sotheby's