Ungdommen giver de ældre danskere eftertrykkeligt baghjul, når det handler om at engagere sig i politik.
Ifølge en undersøgelse, som Gallup har lavet for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), er hele 76 pct. af de 16-25-årige interesserede i politik og samfundsforhold, og de deltager i højere grad end andre i politiske aktiviteter, skriver Berlingske.
"Unge bliver ofte fremstillet som overfladiske og useriøse. Men virkeligheden er, at de unge i høj grad er optaget af samfundets udvikling. De unge efterlyser politik med indhold, og de er økonomisk ansvarlige i deres politiske prioriteringer," siger Signe Bo, formand for DUF, til Berlingske.
På Aalborg Universitet er valgforsker Johannes Andersen enig i den udlægning.
"De har en snigende fornemmelse af, at den økonomiske krise har en betydning for deres egen beskæftigelsessituation, og at nogen af dem kan gå hen at blive den glemte generation, fordi der står en yngre klar til at komme på arbejdsmarkedet, når krisen engang er slut," siger Johannes Andersen til Berlingske.
Selv om de unge er interesserede i politik, stemte kun hver anden mellem 19 og 21 år ved det seneste kommunalvalg, men det hænger sammen med, at de unge er trætte af det store fokus på spin og taktik, mener Signe Bo, som peger på, at 78 pct. af de adspurgte netop mente, at de to forhold fylder for meget.
"Mange unge opfatter den demokratiske debat som overfladisk, hvor taktik går forud for en ægte dialog, hvor man lytter til andres holdninger. Alarmklokkerne må ringe, når otte ud af ti unge vender sig imod den måde, den demokratiske proces foregår på," siger Signe Bo.
Kilde: Berlingske