Uefa: Uvist om straf kommer før Kroatien-kamp

Sport
Uefa kan endnu ikke svare på, hvornår det danske kvindelandshold og DBU får svar på, hvilke konsekvenser aflysningen af fredagens VM-kvalifikationskamp mod Sverige får. (Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard/arkiv/Scanpix)

Uefa har ikke sat dato på, hvornår en straf mod kvindelandsholdet i fodbold vedtages eller meldes ud.

Torsdag bekræftede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på sin hjemmeside, at fodboldkvindernes VM-kvalifikationskamp mod Sverige ikke bliver til noget.

Kampen skulle være spillet fredag på svensk grund, og aflysningen får konsekvenser for Danmark.

Spørgsmålet er, om holdet slipper med at tabe kampen 0-3 på skrivebordet, eller om Danmark bliver smidt helt ud af VM-kvalifikationen og måske også udelukkes fra den kommende EM-kvalifikation. Økonomisk straf kan også komme på tale.

Uefa er langt fra klar med et svar.

- Vi kan bekræfte, at kampen mellem Sverige og Danmark er aflyst. Yderligere information om en eventuel disciplinærsag melder vi ud, når vi kan, lyder det i en mail fra Uefa til Ritzau.

På forbundets hjemmeside er kampen mellem Sverige og Danmark officielt aflyst, men det er tirsdagens kamp mellem Kroatien og Danmark ikke.

Og spørgsmålet er, om der er overblik over konsekvenserne for det danske landshold, inden kampen i Kroatien efter planen fløjtes i gang tirsdag klokken 18. Forudsat at de danske kvinder stiller op til den kamp.

Det er Uefas Control, Ethics and Disciplinary Body, der skal tage beslutning omkring eventuelle sanktioner i sådanne sager.

Uefa har tidligere meddelt, at en eventuel disciplinærsag først kan åbnes efter den pågældende kampdag for den aflyste kamp - altså fredag.

Det vil sige, at forbundet har fredag aften, lørdag, søndag, mandag og tirsdag frem til klokken 18 til at melde ud, hvis Danmark skal rammes af sanktioner inden kampen mod Kroatien.

Der er endnu ikke planlagt et møde i den forbindelse, fortæller Uefa.

- Der er endnu ikke fastsat en dato vedrørende et potentielt møde for det disciplinære organ for at afgøre dette spørgsmål, skriver Uefa til Ritzau.

- Vi har ingen yderligere informationer vedrørende den anden kamp, du nævner (Kroatien-kampen tirsdag, red.)

Til Ekstra Bladet siger DBU's tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen, som er det danske medlem af Uefas Control, Ethics and Disciplinary Body, at han først forventer en afgørelse i midten af november.

- Uefa vil nu bede DBU om en redegørelse for udeblivelse fra kampen mod Sverige. Siden vil sagen formentlig blive behandlet på førstkommende møde i disciplinærudvalget. Det møde finder sted 16. november, siger Jim Stjerne Hansen.

Den igangværende VM-kvalifikation hører under Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), men reglerne for den europæiske VM-kvalifikation ligger i Uefa-regi.

I reglerne for VM-kvalifikationen står der, at et fodboldforbund som det danske er forpligtet til:

- At deltage i turneringen, indtil man er slået ud, og stille det stærkest mulige hold gennem hele turneringen.

Aflysningen af kampen mellem Sverige og Danmark sker på baggrund af flere måneders forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen om en ny landsholdsaftale for spillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold.

/ritzau/