Trump trækker folk hjem efter mystiske angreb

USA vil tynde ud i bemandingen på landets ambassade i Cuba som reaktion på, at mange ansatte er blevet ramt af helbredsproblemer. Det siger kilder i Kongressen. Her inspicerer ansatte fra ambassaden skader på bygningen fra en af de orkaner, der for nylig ramte Cuba. (Foto: Foto: Ramon Espinosa/ritzau/AP)

Ansatte på USA's ambassade i Havana har på uforklarlig vis mistet hørelsen. Nu bliver bemanding nedbragt.

USA planlægger at tynde ud i antallet af medarbejdere på landets ambassade i Cubas hovedstad, Havana.

Det oplyser kilder i Kongressen ifølge Reuters.

Udenrigsministeriet i Washington er ved at lægge sidste hånd på planen, som ventes at blive offentliggjort inden for kort tid.

Kilderne oplyser, at familiemedlemmer til diplomater samt lavere rangerede ansatte på ambassaden vil blive trukket hjem til USA.

Reduktionen i bemandingen sker angiveligt som reaktion på hændelser, som har skadet diplomaters helbred.

Flere af ambassadens ansatte har på uforklarlig vis mistet hørelsen, fået hjernerystelser eller oplevet kvalme og hovedpine.

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, sagde i midten af september, at USA overvejede helt at lukke ambassaden i den cubanske hovedstad.

- Det er et meget alvorligt emne, når man ser på de skader, som visse personer har pådraget sig. Nogle af de personer har vi sendt hjem. Vi overvejer det (ambassadelukningen, red.), sagde Tillerson til tv-stationen CBS.

Det er stadig ved at blive undersøgt, hvad der præcist har ført til skaderne. En teori om angreb med en avanceret lydenhed har været nævnt.

21 amerikanere, der har været udsendt til Cuba, har fået konstateret skader af forskellig art, har nyhedsbureauet AP tidligere skrevet.

Nogle af dem har fortalt, at de har mærket rystelser eller hørt høje lyde i visse rum, de har opholdt sig i. Andre har hverken følt eller hørt noget, men har alligevel udviklet symptomer såsom høretab.

Cuba nægter at have forsøgt at skade amerikanske statsborgere eller i øvrigt at have noget med sagen at gøre.

USA og Cuba åbnede ambassader i hinandens lande i 2015 efter godt et halvt århundrede uden diplomatiske forbindelser.

/ritzau/