Tragisk: Mand brændt ihjel

Krimi
En mand har mistet livet i en brand i Haurum ved Hammel. Ifølge politiet er der ikke tegn på, at branden skulle være påsat. (Foto: Foto: Shutterstorck/Iris/Ritzau Scanpix)

Foreløbig tyder intet på en forbrydelse, oplyser politiet, som arbejder på at fastlægge brandårsag.

Efter at brandvæsnet torsdag fik slukket en brand i et hus på Haxholmvej ved Haurum nær Hammel, fandt man en afdød person i huset, oplyser Østjyllands Politi fredag.

Hos politiet fortæller kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen, at der er tale om en mand.

- Men han er endnu ikke blevet identificeret, siger Jakob Christiansen.

Brandvæsnet modtog anmeldelsen torsdag formiddag klokken 09.35. Både brandvæsen og politi rykkede ud til stedet.

- Da man kom der ud, var huset allerede fuldstændig overtændt, så man ikke umiddelbart kunne komme ind, fortæller Jakob Christiansen.

Overtænding er en fase i et brandforløb, hvor temperaturen bliver så høj, at inventar og bygningsdele kan blive antændt uden at være i direkte kontakt med flammer.

Politiet skal have fastlagt brandårsagen. Foreløbig er der dog ikke noget, som tyder på en forbrydelse, fortæller Jakob Christiansen.

Mindre tragisk end branden i Haurum endte end brand i Lime ved Mørke. Her blev et ældre ægtepar reddet ud af deres brændende hus.

Det skete klokken 01.23, da nogle naboer opdagede branden. Naboerne gik ind i det brændende hus, hvor de fik vækket det sovende ægtepar og hjulpet dem ud.

Huset brændte ned, og ifølge politiet opstod branden formentlig omkring et fyr.

/ritzau/