Administration 

Torsdagens aktier: C20 tager på bededagsferie i plus

Som et andet sjippetov flyttede skillelinjen mellem plus og minus i det danske C20-indeks sig op og ned i løbet af dagen på fondsbørsen i København. Skillelinjen sluttede imidlertid så kun fem ud af 20 endte dagen i negativt terræn.

Det samlede C20 Cap-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,3 pct. til indeks 566,83.

Nordea hentede onsdagens kursfald hjem igen og sluttede som frontløber i det samlede indeks med en stigning på 2,8 pct. til 65,4 kr. per aktie.

Novozymes fik aldrig trukket sig fri af dyndet, og enzymproducenten fra Bagsværd endte dagen i minus 2,5 pct. til 200,3 kr. per aktie. Faldet kom i kølvandet på et et regnskab, der ikke levede op til forventningerne på stort set alle poster. Regnskabet bød dog på en lille opjustering til salgsforventningerne.

Omsætningen landede på 2845 mio. kr. i kvartalet - et stykke under de 2949 mio. kr., som var forudset blandt analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af SME Direkt på vegne af Ritzau Finans.

Det var især inden for vaskemiddelenzymer og føde- og drikkevareenzymer, at Novozymes kom i mål langt fra salgsestimaterne.

Også driftsresultatet, EBIT, var under estimaterne, og på bundlinjen var Novozymes' overskud på 514 mio. kr. og dermed mere end 6 pct. fra estimatet på 548 mio. kr.

For resten af 2013 fastholder Novozymes dog forventningerne til resultaterne, og forventningen til salgsvæksten i danske kroner løftes faktisk en anelse til 5-8 pct. fra 4-7 pct.

Også i minus endte Coloplast, der faldt 1,1 pct. til 293,4 kr. per aktie. Koncernen kommer med regnskab for sit andet kvartal tirsdag den 30. april.

Ifølge SME Direkts estimat-indsamling ventes en vækst i omsætningen til 2831 mio. kr. fra 2692 mio. kr. i andet kvartal 2012. Nettoresultatet ventes at lande på 646 mio. kr. mod 647 mio. kr. for et år siden.

Transport- og logistikkoncernen DSV fik torsdag morgen hævet sin anbefaling til "køb" af svenske SEB, der tidligere har sagt "hold." I samme ombæring hæves kursmålet for DSV-aktien til 161 kr. fra 149 kr.

Det begrundes med, at SEB vurderer DSV til at ligge lunt i svinget i forhold til at tage markedsandele fremadrettet. Samtidig venter SEB's analytikere, at DSV vil genstarte sit tilbagekøbsprogram i forbindelse med kvartalsregnskabet tirsdag.

DSV er regnskabsaktuel tirsdag, hvor kvartalsregnskabet spås at vise en lille vækst i omsætningen trods udfordringer på især det europæiske marked.

Aktien tog pænt imod anbefalingsløftet fra SEB, og DSV blandede sig i toppen af C20 Cap-indekset med en stigning på 2,7 pct. til 141,5 kr. per aktie.

Uden for C20-indekset fik proteseselskabet Össur oven på onsdagens pressede kvartalsregnskab sænket sin anbefaling hos Danske Markets til "hold" fra tidligere "køb," mens kursmålet sænkes til 8 kr. fra tidligere 9 kr. Össur steg dog 1,9 pct. til 8 kr. per aktie.

It-selskabet Columbus præsterede at løfte sin indtjening med 32 pct. i forhold til første kvartal 2012 på trods af en flad salgsudvikling. Omsætningen steg beskedent til 203,3 mio. kr. fra 203,0 mio. kr. for et år siden, men driftsresultatet på EBITDA-niveau steg til 7,4 mio. kr. fra 5,6 mio. kr.

Columbus fastholder forventningerne til 2013 på en omsætning i niveauet 900 mio. kr. og et EBITDA-overskud på 60 mio. kr. Columbus-aktien steg 1,3 pct. til 2,32 kr. per aktie.

Evigt-svingende Brøndby IF faldt 2,4 pct. til 6,15 kr. per aktie. Torsdag var sidste dag, hvor indehaverne af tegningsretterne kan tegne nye Brøndby-aktier.

Der kommer en opgørelse tirsdag den 30. april, hvor det vil fremgå, hvor langt klubben er nået i sit projekt, der skal sikre 60 mio. kr. i likviditet til klubbens videre drift.

Første kvartal blev svagere for Sparekassen Faaborg, end ledelsen på forhånd havde regnet med. Resultatet før kursreguleringer, nedskrivninger og skat blev 15,6 mio. kr. I samme periode sidste år blev den tilsvarende regnskabslinje 12,7 mio. kr. højere.

- Faldet skyldes en kombination af et fald i renteindtægterne som følge af et væsentligt reduceret udlån og et lavere afkast af overskudslikviditeten, forklarede bankens ledelse.

Samlet set fik banken et nettounderskud på 21,3 mio. kr. Aktien lukkede 4,3 pct. i minus til 112 kr. per aktie.

Modsat Spar Faaborg er Nordfyns Bank godt på vej til at realisere egne forventninger for hele 2013 efter et solidt første kvartal, der bragte et overskud før skat på 8,7 mio. kr. til banken.

Ganske vist var det et fald fra samme periode sidste år, men det var også et ekstraordinært godt år for Nordfyns Bank, så resultatet anses for værende tilfredsstillende.

Nordfyns Bank øgede da også sine netto rente- og gebyrindtægter til 37,1 mio. kr. i perioden fra 36,8 mio. kr. i første kvartal 2012, mens basisindtjeningen landede på 13,6 mio. kr. mod 13,8 mio. kr. i den tilsvarende periode i fjor.

Dermed har Nordfyns Bank realiseret cirka 25-30 pct. af forventningerne om et basisresultat på 45-55 mio. kr. for hele 2013. Forventningen fastholdes i regnskabet for første kvartal. Aktien lukkede med en stigning på 6,6 pct. til 585 kr. per aktie.

Svejsemaskinefabrikken Migatronic oplevede en mindre nedgang i omsætningen i årets første tre måneder, men selskabet har tiltro til, at udviklingen vender i de kommende måneder. Det oplyste Migatronic i en kortfattet periodemeddelelse.

Migatronic fastholder sine forventninger til hele regnskabsåret om en svag stigning i resultatet sammenlignet med 2012, hvor Migatronic tjente 9,3 mio. kr. før skat. Aktien faldt 0,7 pct. til 142 kr. per aktie.

TK Development har brug for 210-231 mio. kr. i ny aktiekapital for at sikre dem fremtidige drift og langsigtede indtjening. Det siger selskabet i sit årsregnskab for 2012/13, der bød på et underskud på næsten 500 mio. kr. og et strategiskifte, så ledelsen nu vil acceptere udvalgte projektsalg til reducerede priser. TK-aktien faldt 13,8 pct. i torsdagens handel til 10 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS

Morten A. Rasmussen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Et svensk flag vajrer i solen
Krimi

Svensk kvinde holder

søn indespærret i 28 år

En gråhåret man i nålestribet jakkesæt på en talerstol.
Nyheder

Trumps kontroversielle

coronarådgiver siger op

billede af Lise Nørgaard
Kendte

Lise Nørgaard:

- Den næste begravelse

kan blive min egen

En skinnende mønt med symbolet for Bitcoin på sig - et B med to streger igennem.
Nyheder

Bitcoin tordner frem - igen

Obamama nusser en hund på trappen foran Det Hvide Hus
Nyheder

Med Joe Biden kommer der igen

kæledyr i Det Hvide Hus

billede af fyrst Albert og fyrstinde Charlène
Kongelige

Fyrst Albert i

ny faderskabssag

person bliver vaccineret
Corona

Hospital er i gang med at

coronavaccinere lokalbefolkning

Sean Connery viser thumbs up
Kendte

Derfor døde

Sean Connery

Strøget pyntet op til kul og proppet af mennesker.
Nyheder

Nye restriktioner

rammer hovedstaden:

Ensrettet gaveindkøb

To julegaver der er pakket ind i brunt gavepapir. Den nederste har to stempler på.
Nyheder

Julegaver på nettet?

Skynd dig hvis

du skal nå det

En kvinde danser på et diskotek med en havenisse på armen. Hun svinger med håret.
Nyheder

9 ud af 10 julefrokoster

er aflyst i år

Nærbillede af fodboldspilleren Nicklas Bendtner. Han har et lille fuldskæg og et dybt alvorligt blik. Han er iført mørk hættetrøje og står op ad en murstens mur.
Kendte

Bendtner sadler om:

Nyt job

To sammensatte billeder af sommerhuset. Et udefra; huset er hvidt med store vinduer og en snorlige indkørsel. Indefra køkkenet; man kan se der strømmer fint lys ind igennem huset, der er dyrt indrettet.
Nyheder

Landets dyreste sommerhus

solgt på tvang

Mange medarbejdere går rundt i en lagerhal med hver sin vogn og pakker varer.
Nyheder

Tjener kassen

på corona

Et forældrepar, en ejendomsmægler og en ung pige er på vej ind i en lejlighed.
Nyheder

Forældrekøbere skal være

vakse ved havelågen

Et sæt hænder står med et ark med halvtredskrone seddler.
Nyheder

Nu kan staten høvle

coronagælden af

Bålskuret, hvor ofret blev fundet. Der er langt et hav af blomster.
Krimi

Tæsket ihjel i skov:

Trampet i ansigtet

med træsko

Helle Thorning-Schmidt på den røde løber med løst lyst hår og en tækkelig mørkeblå kjole.
Kendte

Helt VILDT look:

Sådan har du aldrig

set hende før

Leopoldo Luque sammen med Maradona, der er iført hospitalstøj og en stor forbinding i hovedet.
Sport

Grådkvalt Maradona-læge:

Jeg er ikke skyldig i hans død

Nærbillede af skuespiller Peter Plaugborg han har stort rødt fuldskæg og et alvorligt blik.
Film og TV

Ulven kommer:

Derfor ender serien sådan

En stor flok aber går amok på et bord fyldt med mad.
Dyreliv

Ægte ABEFEST

En sygeplejerske med engangskittel viser et blodprøvekit. Det ligger i et papbækken. Hun holder blodprøveglasset i din ene hånd.
Nyheder

Blodprøve kan opdage

50 typer af kræft

En brun hest står i mørke omgivelser.
Krimi

Chok på motorvej:

Hest torpederet

En flaske med Remdevisir pakket ind i en plastikpose.
Corona

Remdesivir har ingen effekt

på dødeligheden

En masse småpenge ligger på et bord. Pengene ses fra oven. Der er også to sirligt stablede tårne af mønter.
Nyheder

Ekstra feriepenge -

nu er det sidste udkald

Et gulv der flyder med indvolde af forskellig art mens en person med ryggen til står og tager billeder.
Nyheder

Politikere kastede med

indvolde og sloges

En masse isbjørne-hoveder med nissehuer på.
Nyheder

Forslag:

Giv 3 mio. danskere et

gavekort 

En lørdags lottokupon
Nyheder

4 lottospillere

blev "advents-millionærer".

Darth Vader tæt på i et rumskib
Film og TV

Darth Vader 

er død

En rødhåret storbarmet kvinde ser på en tyk karseklippet mand i en boksering
Helt vildt

David mod Goliat:

Fjerlet kvinde knockoutede 

kæmpe på 240 kilo

En smagfuld grå villa med sort hoveddør og toppede brosten i indkørslen
Helt vildt

Her er hovedstadens

dyreste boliger

En soldat ved en grænsestation og et slidt etiopisk flag, som vajer i vinden.
Nyheder

Eritreas hovedstad ramt af

flere eksplosioner

7-8 politimænd står og synger inde i politigården med tre juletræer bagved.
Corona

Munter sang:

Politiet synger om corona

En hvid varevogn smadret ved siden af en lastbil på en mørk landevej
Krimi

Varevogn smadrer

ind i lastvogn

Mads Eg Andersen bager kager i teltet med gummihandsker på
Film og TV

Dramatisk finale:

Jeg ville ikke græde

Hugo Helmig på tribunen ved en fodboldkamp sammen med sin berømte far Thomas Helmig.
Kendte

Helmig single

Tre kirurger på operationsstue med en patient på operationsbordet.
Helt vildt

Læger finder mønt i

næse – efter 53 år

En række flysæder med puder og tæpper.
Rejser

Nu kan du ligge ned

økonomiklassen

Kristian Thulesen Dahl på talerstolen. Hans ansigt er sammenbidt.
Nyheder

Thulesen Dahl tavs

om vælgerkrisen

To sygeplejersker iført alverdens værnemidler tager sig af en patient på en hospitalsstue.
Corona

Rekordhøje tal:

1636 nye smittede

En mand foran et spisebord og en stue proppet med  nisser og julepynt
Helt vildt

Nisser har invaderet

Jans hjem

En stribet grå huskat på en træstamme i en skov
Dyreliv

Katte slås ned af frygt for

corona-smitte

En hylde fyldt med brætspil
Sundhed

Eksperter:

Undgå brætspil

i julen

En kvinde trækker op i sin kjole i et fly
Sex og samliv

Flyskandale:

Stewardesse sælger

sex på rejsen

En læge trøster en ældre mand på et hospital.
Corona

50 amerikanere dør i timen

til Covid-19

En lille fiskerbåd ved en mole
Krimi

Mand fundet livløs

i Nivå Havn

Hilda Heick på scenen i rød kjole smiler til sin meddanser og de to værtinder
Film og TV

Hilda klappet ud af

Vild med dans

alle friends-stjernerne samlet på et billede
Kendte

Friends-stjerne har

friet til sin

22 år yngre kæreste

billede af et juletræ
Corona

Her må man

kun invitere

én gæst til jul

grafik forestillende en bombe
Krimi

Frygtede han var

naboens bombemål

billede af en politibil
Krimi

Afskåret gedehoved lå 

foran hoveddøren

skiturister i lift
Nyheder

Dansk rejsekoncern

går konkurs

kunder i en normal-butik
Nyheder

Populær kæde

vil åbne

50 nye butikker

butiksvindue med teksten Black Days med gule bogstaver
Nyheder

Hvert fjerde tilbud

på Black Friday er fup

dronning margrethe sidder bag bord
Kongelige

Scor kassen på nytårstalen:
Siger dronningen 

håndsprit eller Shu-bi-dua? 

julesmåkager på bord med gran
Mad og drikke

Her er danskernes

julefavoritter 

silas holst står med cowboyjakke i tivoli
Kendte

Silas prøver igen:

Er anden gang

lykkens gang? 

julelys og blomster på bord
Nyheder

Advarer mod julelys

og håndsprit 

tv-værten sarah grünewald kigger i kameraet
Kendte

Sarah Grünewald:

Min bror døde

af kræft 

mink-massegrav set fra luften
Corona

Partier: Grav de

døde mink op igen

DF's formand Kristen Thulesen Dahl taler ved siden af to danske flag
Nyheder

DF: Gift dig dansk

- eller glem alt om

statsborgerskab

Donald Trump i jakke og med rødt slips sidder med knyttede næver
Nyheder

Trump vil forlade

Det Hvide Hus 

hacker sidder ved skærm
Krimi

Black Friday: Sådan

undgår du kortsvindel

person vaccineres
Corona

Der vil gå

"det meste af et år"

før alle er vaccineret

billede fra pressemødet
Corona

Magnus Heunicke:

Danskerne kan få 

vaccine om en måned

billede af Ninna Hedeager Olsen
Nyheder

Fiktive projekter: Rod for 37 millioner skattekroner

tony ses hamrer løs på et hus
Helt vildt

Fik ikke betaling

for sit arbejde:

Går amok med hammer

mand skraber is af forruden på en bil
Biler

Tid til is på bilruden

- her er nogle hurtige tricks

Christopher portræt
Kendte

Christopher smittet med corona

Sarah Grünewald portræt
Nyheder

Vild med dans-vært i sorg:

Min bror er død

Facade på Danske Banks hovedkvarter
Nyheder

Danske Bank i stor sparerunde

Indgang til Jysk-butik
Nyheder

Trods corona og nedlukning:

JYSK tjener rekordmange penge

Mads Mikkelsen portræt
Film og TV

Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp

person bliver vaccineret
Corona

Plan for

vaccine

er klar

Benny Engelbrecht portræt
Corona

Ministre i isolation

Carl Philip og Sofia
Corona

Prinsepar smittet

Jennifer Lopez portræt
Kendte

Jennifer Lopez smider ALT tøjet

adskillige døde hvaler på strand
Dyreliv

Knap 100 strandede hvaler dør

Dronning Margrethe smiler
Kongelige

Bryder med traditionerne:

Sådan bliver dronningens jul

Maradona vinker til fans
Sport

Diego Maradona er død