I 80'erne og 90'erne var det bare sjovere at være badegæst. Vandet var varmt, en Filur kostede fem kroner, og der var topløse kvinder så langt øjet rakte.
I dag er det hele anderledes. Badevandstemperaturen er uforskammet lav. Filuren koster otte kroner, og ifølge livredderne er der også meget langt mellem de topløse danske piger.
"Der er sket en kæmpe udvikling, hvad det angår. Fra begyndelsen af 70'erne var der mange topløse, men det begyndte at aftage for 15 år siden i 90'erne. I dag er det sjældent at se topløse på stranden," fortæller John Allan Holm, der har været livredder ved Bellevue Strandbad siden 1978.
Ved badeanstalten Den Permanente i Århus er billedet det samme.
"Der er nok færre bryster at kigge på, hvis man går og kigger efter dem. Forleden da kiggede jeg efter, og der var faktisk ikke nogen herude på Den Permanente," siger livredder Steen Nielsen, som har været ansat i 16 år.
"Det er gået den anden vej stille og roligt. Jeg ved ikke, om det er fordi folk er bange for at vise deres bryster, eller hvad der sker."
Det har Kirsten Poulsen, der er direktør i Trendforskningsbureauet First Move, dog et bud på.
"Det er en bølge, der er sat i gang for flere år siden af first moverne, som begyndte at tage toppen på igen som en modreaktion på at vise det hele frem. De syntes, det var 90'er-agtigt og umoderne. At smide toppen er ikke længere billede på frigørelse, og de kampe som hører til det. First moveren er fokuseret på ligestilling," forklarer hun.
Tilbage på Bellevue kan John Allan Holm nikke genkendende til denne fortolkning.
"Jeg tror, at man lader sig påvirke af retninger og strømninger. I firserne var det ikke smart at være topløs længere, men det ændrer sig nok snart," siger han.
Det tvivler Kirsten Poulsen dog på, så længe first moverne stadig er mere fokuseret på ligestilling og integritet end at udstille sig selv.
"Hvis det endelig skulle ske, så går der rigtig lang tid - det er ikke noget vi kommer til at se de næste mange år," lyder forudsigelsen.