Topdouble er klar til kvartfinale efter dramatisk sejr

Sport
Mathias Boe (til venstre) og Carsten Mogensen er klar til kvartfinalerne i Denmark Open efter en sejr i tre sæt over et par fra Hongkong. (Foto: Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix)

Mathias Boe og Carsten Mogensen er videre til kvartfinalerne i Denmark Open efter en dramatisk sejr i tre sæt.

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til kvartfinalerne i den danske badmintonturnering Denmark Open efter en sejr i anden runde over Or Chin Chung og Tang Chun Man fra Hongkong.

Danskerne var ikke overbevisende, men kunne til sidst booke en billet til kvartfinalerne med en sejr på 21-23, 21-8, 21-19.

Modsat onsdagens førsterundekamp kom Boe og Mogensen godt fra start og var efter fem minutters spil foran 9-4.

Boldene begyndte dog at ryge udenfor linjerne, og ved den indlagte pause midt i sættet var føringen barberet ned til 11-8.

Som sættet skred frem blev forskellen mellem de to par mindre, og ved 16-16 udlignede Tang og Or. Lidt efter kunne de bringe sig foran 18-17.

Boe og Mogensen viste dog rutinen og fik en sætbold ved stillingen 20-19, men de to fra Hongkong havde ikke tænkt sig at give slip. Efter en servefejl og en dansk bold i nettet i duellen efter kunne Tang og Or sætte første sæt på kontoen.

I andet sæt kom det gode spil tilbage hos danskerne. Boldene blev på banen, og ved pausen stod der 11-5. Pauseføringen blev ikke sat over styr, og danskerne kunne uden problemer fremtvinge tredje sæt.

Danskernes medvind fortsatte til gengæld ikke efter pausen, og parret fra Hongkong kom efter kort tid foran 7-2. Boe og Mogensen viste i perioder, hvorfor de er det topseedede par i den danske turnering.

Men det var først ved 17-17, at danskerne fik udlignet, og der var dermed lagt op til en dramatisk afslutning.

Dramatisk blev det. Først 18-18, så 20-18 og dansk matchbold, så 20-19. Til sidst kunne danskerne trække sig sejrrigt ud efter en nervepirrende kamp.

- Vi er glade for at vinde, men vi skal lukke den i to sæt. De satte os under pres, men vi hviler meget i os selv og gik aldrig i panik, siger Carsten Mogensen efter kampen.

Ifølge ham var den danske doubles mangeårige erfaring med til at gøre forskellen.

- På et tidspunkt til sidst i tredje sæt laver de en serv, der er en halv meter over nettet, og det er på grund af nerver, fordi kampen skulle til at afgøres. Vores erfaring og kølighed reddede os, siger Mogensen.

I kvartfinalen bliver modstanderne dansk. Kasper Antonsen og Niklas Nøhr bliver fredagens modstander efter en overraskende sejr over Mads Kolding og Mads Conrad-Petersen, der var seedet seks i turneringen.

/ritzau/