Topchef skifter køn: Nu hedder Carl Caroline

Det er Caroline Farberger til venstre og Carl Farberger til højre. (Foto: Foto: ICA Gruppen)

Det var topchefen for svenske ICA Försäkrings hustru, som ledte ham på vej, da Carl Farberger tumlede med sin identitet.

Den administrerende direktør i svenske ICA Försäkring har skiftet køn og navn og hedder nu Caroline Farberger.

I sidste uge hed hun Carl Farberger, men har nu afsluttet en længere proces og taget det sidste skridt og offentligt fortalt om sit kønskifte.

Caroline Farberger er 50 år gammel, har tre børn med hustruen Ylva og blev topchef for ICA Försäkring for to år siden.

Udover at have haft børn og hustru med på turen fra mand til kvinde, har Dagens industris ugemagasin Di Weekend fulgt Farberger de seneste måneder.

Ifølge Di Weekend er der ingen anden topleder i svensk industri, som tidligere har skiftet køn.

- At åbne sig sådan er fantastisk for en person som mig, siger Caroline Farberger ifølge den store svenske aftenavis Expressen blandt andet til Di Weekend.

Hun tilføjer, at hun ikke vil gå ind i en diskussion, efter hun har afsløret det meste af sit liv. Til mediet Fri Köpenskap uddyber hun, hvorfor hun ikke vil problematisere sit kønsskifte:

- Når det kommer til personlige ting som identiteten, betyder positionen ikke noget. Jeg følte, at jeg var nødt til at leve mit liv som jeg er, uanset hvad konsekvenserne ville være på forskellige dele af mit liv. Jeg er heldig, at jeg kan fortsætte mit liv med alt fra mit gamle liv.

Caroline Farberger fortæller desuden, at det var hustruen, som ledte hende på sporet af, hvad det var, hun gik og tumlede med i sit indre.

- Ylva så hvordan jeg led uden at forstå hvorfor. Til sidst spurgte hun: "Kan det være, at du vil være en pige?".

Det var i marts sidste år, og torsdag skete skiftet fra mand til kvinde. Her mødte Carl ind på arbejde og et par timer senere kom han ud som Caroline.