Togpersonale påvirket af dødsulykke: "En meget, meget hård psykisk omgang"

Passagertoget blev ramt af en eller flere genstande på Storebæltsbroen, da det passerede et modkørende godstog. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det har været en meget traumatisk oplevelse for personalet ombord på det tog, der onsdag var involveret i en alvorlig ulykke på Storebæltsbroen.

Seks passagerer er omkommet i alvorlig togulykke onsdag morgen på Storebæltsbroen. I alt 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere var ombord på toget, der var på vej fra Odense til Københavns Lufthavn.

Og de tre medarbejdere har det ikke godt, fortæller Preben S. Pedersen, der er næstformand i deres fagforening, Dansk Jernbaneforbund.

- De har det ikke rigtig godt. Det har været en meget traumatisk oplevelse, de har været udsat for, siger han til TV 2 News.

Passagertoget blev ramt af en eller flere genstande på Storebæltsbroen, da det passerede et modkørende godstog. Ifølge Havarikommissionen var det tilsyneladende en tom trailer, der blev blæst af godstoget og forårsagede ulykken.

Og Preben S. Pedersen fortæller, at det især har været slemt for den lokomotivfører, der kørte det ramte lyntog. 

- Han har haft det rigtig på nært hold og har fået ødelagt førerhuset, hvor han har siddet, så den har ramt hårdt, siger Preben S. Pedersen til TV 2 News.

En togfører befandt sig i den forreste vogn på lyntoget, der blev mest beskadiget. Han har det efter omstændighederne godt, men oplevelsen har også været traumatisk for ham, lyder det fra Preben S. Pedersen.

- Det har været en meget, meget hård psykisk omgang for alle parter, siger Preben S. Pedersen til TV 2 News.

Får ros af passagerer

De ansatte får dog kun rosende ord med på vejen fra passagerer ombord på toget.

- Togføreren i kupéen var virkelig god til at håndtere situationen, selvom det var tydeligt, at hun var påvirket af ulykken, sagde Jesper Nielsen Spatzek tidligere i dag til Avisen.dk

- Hun sagde, at hun kun havde et års erfaring, men hende og hendes kollega længere fremme i toget gjorde et upåklageligt stykke arbejde, tilføjede han. 

Samme melding lyder fra Simon Voldsgaard Tøndering, der kun har "rosende ord overfor togpersonalet."

Udover de seks passagerer, der har mistet livet, er 16 passagerer blevet kvæstet i ulykken. Blandt de kvæstede er 14 let tilskadekomne, mens to har "moderate skader". Alle menes at være uden for livsfare.