Tiltalt i matchfixingsag spiller ikke længere

En 29-årig mand er tiltalt for at have fixet resultatet af to 1. divisionskampe. Han nægter sig skyldig.

I gymnasietiden begyndte en nu 29-årig mand at satse penge på sportsresultater. Siden tog det fart, og han endte med et skylde penge væk.

Men den tiltalte i danmarkshistoriens første sag om matchfixing spiller ikke længere, fortæller han tirsdag i Østre Landsret.

Han har tidligere fortalt, at han blev afpresset, fordi han skyldte penge til et asiatisk spillefirma. Blandt andet blev han opsøgt af to mænd i sin lejlighed og blev stukket med en kniv i halsen.

Siden overfaldet har han ikke spillet, fortæller manden, der i dag er studerende.

Sagen drejer sig om 1. divisionskampene FC Hjørring-Hvidovre 24. oktober 2010 og mødet mellem Vejle og Hvidovre 14. november samme år.

Det var den tiltalte selv, som gik til politiet to år efter kampene. Han fortalte detaljeret om, hvordan han sammen med fire spillere fra Hvidovre og en ven havde aftalt, at Hvidovre skulle tabe kampene.

I den førstnævnte kamp aftalte de fire spillere, den 29-årige og en femte mand ifølge politiet, at der skulle scores minimum fire mål mod Hvidovre. Hvidovre tabte kampen 2-4. Det tjente de involverede angiveligt omkring 300.000 kroner på.

Et lignende setup forelå, da Hvidovre mødte Vejle. Her endte det ifølge politiet med, at de involverede kunne indkassere omkring 600.000 kroner.

Manden har siden fortrudt sin tilståelse. Han følte sig truet på sit liv, og politiet pressede ham til at fabrikere en falsk historie om matchfixing til gengæld for beskyttelse, påstår han.

Den tidligere spiller blev idømt et års betinget fængsel for groft bedrageri i Københavns Byret sidste år. Han valgte dog at anke dommen. Også en 26-årig mand var dengang tiltalt i sagen, men han blev frifundet.

Fire spillere fra Hvidovre og en af den tiltaltes venner er ligeledes sigtet i sagen. Der ventes af falde dom tirsdag eftermiddag.

/ritzau/