Tillidsmand om nyt krav: Politiet vil ikke kunne rykke ud i frokostpausen

Fællestillidsmand Jørgen Jensen hos Vestegnens politi kalder Moderniseringstyrelsens krav absurd og mærkeligt. (Foto: Foto: Politiforbundet)

Borgere kan i fremtiden vente længe på politiet, når overfaldsalarmen lyder. Det kan blive konsekvensen, hvis politiet ikke længere står til rådighed i deres pauser

Borgere må i fremtiden væbne sig med tålmodighed, når de udsættes for væbnet røveri. Det kan meget nemt blive konsekvensen, hvis Moderniseringstyrelsen får held til at fjerne de statsansattes betalte frokostpause.

- Ja, i yderste konsekvens. Hvis kravet gennemtvinges, kan vi jo ikke stå til rådighed i den halve time, vi holder pause. Vi står lige nu til rådighed 100 procent af tiden i vores pauser, og derfor giver det ingen mening, at Moderniseringstyrelsen vil lave om på det, siger Jørgen Jensen, der er fællestillidsmand hos Vestegnens politi i København, og fortsætter:

- Det er verdens dårligste signal at sende lige op overenskomstforhandlingerne i 2018.

Absurd og mærkelig udmelding

Jørgen Olsen afviser dog, at beskeden til borgerne kan blive, at patruljevognen holder pause, når alarmen lyder. Han slår i stedet fast, at det kommer til at kræve endnu flere midler til et i forvejen presset politikorps.

- Borgerne har en forventning om, at vi rykker ud, når alarmen lyder. Derfor er det her også en helt absurd og mærkelig udmelding. Det betyder, at man skal mande op på stationerne, når der skal dækkes ind for dem, der holder pause. Det er en dyr og dårlig løsning, siger han.

- Der er i forvejen overarbejdstimer, som skal afspadseres, blandt vores betjente, fordi de er blevet sendt på arbejde på aftener og i weekender og flyttet rundt i hele landet. Så hvis man gerne vil sparke til betjentene en gang til, så kan man gøre det her., siger han.

I skrivelsen fra Moderniseringstyrelsen fremgår det at, "Forholdene i DR-sagerne adskiller sig på afgørende punkter fra forholdene i staten".

Se skrivelsen, som forarger Politiforbundet, her: