Tidligere stripper og nøgenmodel jagter politisk toppost for DF

Christel Gall har siddet i Odense Byråd siden 2013. Hun sidder i Ældre- og Handicapudvalget og er politisk ordfører og Dansk Folkepartis spidskandidat. (Foto: Foto: Privat)

Der er magt i at være stripper, siger 45-årige Christel Gall, der er kommunal spidskandidat for Dansk Folkeparti i Odense.

Den tidligere stripper og nøgenmodel, Christel Gall, drømmer om at få sat sit navneskilt på døren ind til et rådmanskontor på rådhuset i Odense.

Det fortæller spidskandidaten for Dansk Folkeparti i Danmarks tredjestørste by i et interview med Fyens Stiftstidende. På skiltet skal der gerne stå: Rådmand Christel Gall, Børn- og Ungeforvaltningen.

Det passer bedst med hendes mærkesager, som tæller "udvidede åbningstider i børnehaver og vuggestuer" og "bedre indsats for de ufrivilligt hjemløse". Derudover står der også "ikke halalslagtet kød i det offentlige" på listen over mærkesager.

Hun beskriver sig selv som gennemsnitlig dansker, der hverken er mere eller mindre end andre, ikke synderligt veluddannet eller højtlønnet. Og så er hun gift har to børn.

Alligevel er hun ikke helt gennemsnitlig. Omkring 1990 begyndte Christel Gall at smide tøjet for at ernære sig. Det begyndte ved en tilfældighed, da en dj på det nu hedengange danseværtshus Smedien i Sønderborg foreslog hende at strippe.

Strip er magt

Det blev en oplevelse, som gav hende en helt ny selvtillid - hun turde gøre noget, der var grænseoverskridende.

- Den der magt med at få lov til at bestemme, at en mand skulle kravle efter mig på alle fire med sit læderbælte rundt om halsen, mens jeg hundsede med ham - sikke en magt. Det var interessant, og den følelse blev ved efterfølgende, siger hun i interviewet.

Hun fortæller desuden, at hun har måttet kæmpe med blandt andet fordomme om strippere, men at det blev betragtet som et pænt arbejde, da et trafikuheld i 1999 stoppede hendes karriere.

- Jeg er vant til kæmpe, og jeg håber også, at jeg i politik kan få skabt sådan nogle markante ændringer til det bedre. Jeg vil for eksempel gerne kæmpe for udvidede åbningstider i daginstitutionen - det er en af mine mærkesager. Det skal være noget, jeg selv tror på, men hvis jeg står med sådan en sag, er det bare fedt at kæmpe for sine ting.

Tung arv

Partiets førsteprioritet er at få en blå borgmester, men er borgmesteren fortsat rød efter kommunalvalget 21. november, vil Christel Gall også være klar til en rådmandspost.

Men det bliver en tung arv Christel Gall skal løfte. Hun afløser nemlig den tidligere spidskandidat Alex Ahrendtsen, som den der skal trække stemmerne til partiet.

Den nu 45-årige DF-spids driver i dag en piercingbutik og er uddannet hudplejekonsulent.

Siden 2003 har hun været medlem af Dansk Folkeparti. I 2013 blev hun valgt til byrådet med 642 personlige stemmer.