Tidligere direktør bedrog for millioner: Jeg skal videre med mit liv

(Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Mand, der var storsponsor for ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks, får dom i Hjørring.

Den tidligere ejer af en rengøringskoncern har tirsdag i Retten i Hjørring tilstået bedrageri for cirka seks millioner kroner mod Spar Nord Bank.

Manden er blevet idømt fængsel i to år og tre måneder, men kun de tre måneder skal afsones, skriver nordjyske.dk. De to år gøres betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 300 timer.

- Jeg har brug for at komme videre med mit liv, siger den dømte, Claus Thorø, til nordjyske.dk.

Politiet behandlede sagen så langsomt, at retten har besluttet at gøre næsten hele straffen betinget. Således gik der to år fra anmeldelse til afhøring, skriver mediet.

Oprindeligt var han også anklaget for sammen med en anden at have bedraget Jyske Bank for cirka 30 millioner kroner, men denne påstand har anklageren i sagen opgivet. Hun bad derfor retten om frifindelse på dette punkt, skriver nordjyske.dk.

I 2013 gik Thorøs Industri- og Skadeservice ApS. ned, men senere mente politi og anklagemyndighed, at der var begået økonomisk kriminalitet, hvorefter straffesagen blev rejst.

Den blev indledt i maj, og ifølge den oprindelige plan skulle der også afvikles en stribe retsmøder i oktober, november og december.

/ritzau/