Tennisherrer tester nyt Davis Cup-format mod Irland

Sport
Frederik Løchte Nielsen og resten af det danske tennislandshold skal møde Irland i februar. (Foto: Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix)

Når det danske tennislandshold spiller Davis Cup-kamp mod Irland næste år, bliver det i et helt nyt format.

Det danske tennislandshold skal møde Irland i første runde af Davis Cup-turneringen i 2018 i Europa/Afrika Zone Gruppe II.

Davis Cup-opgøret spilles på dansk grund i den første weekend i februar. Det er endnu ikke fastlagt, hvor i Danmark kampen skal spilles.

Derimod er formatet fastlagt, og det bliver anderledes end tidligere.

Det Internationale Tennisforbund, ITF, tester i 2018 et nyt spilleformat for Davis Cup, hvor kampene afvikles over to dage i stedet for tre.

Det betyder, at der skal spilles to singlekampe om lørdagen, mens der søndag skal spilles en doublekamp og yderligere to singlekampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kaptajn Kenneth Carlsen ser frem til at prøve det nye spilleformat, hvor især søndagen er mere kompakt med tre kampe.

- Det er meget anderledes, og det bliver spændende at se, hvad det nye spilleformat gør ved Davis Cup. Jeg håber, det bliver positivt for spillere, publikum og tv, siger Carlsen til tennis.dk.

Danmark har mødt Irland fem gange før, senest i 2001, og vundet fire ud af fem opgør.

Danmarks bruttotrup til kampen mod Irland ser således ud:

August Holmgren, Benjamin Hannestad, Christian Sigsgaard, Frederik Løchte Nielsen, Johannes Ingildsen, Mikael Torpegaard, Simon Friis Søndergaard, Søren Hess-Olesen og Thomas Kromann.

/ritzau/