Tandlæger tager corona-gebyr

Corona
Det koster nu ekstra at lægge sig til rette i tandlægestolen på grund af corona. (Foto: Scanpix)

Handsker, mundbind, visirer og engangskitler er dyre – det kommer patienterne til at betale for

Det er blevet en ekstra dyr omgang at få renset tænder og lappet huller rundt omkring på de danske tandklinikker. Tandlægerne sender nemlig den ekstra udskrivning for værnemidler videre til kunderne. Det skriver A4 Arbejdsliv, der har ringet rundt til en række klinikker landet over.

Priserne er skudt i vejret på værnemidler som engangshandsker, håndsprit og så er der er kommet yderligere krav og beskyttelsesudstyr i form af visirer og engangskitler før tandlægerne kan behandle patienterne.  

Det er lidt af en udskrivning for tandlægerne, forklarer Ellen Jensen, der er bestyrer af dinTANDLÆGE i Grenaa.

– Før coronakrisen brugte vi jo også værnemidler som mundbind og plastikhandsker, og det er utroligt dyrt at skaffe lige nu. Udover det skal vi så også købe visirer og plastikkitler. Det er næsten umuligt at skaffe og medfører mange ekstra omkostninger for os, fortæller Ellen Jensen til A4 Arbejdsliv.

Kunderne må nappe en bid af den regning. Hos de klinikker, som A4 Arbejdsliv har talt med, ligger corona-gebyret på mellem 45 og 90 kroner.

Bliver flået

Tandlæge Ellen Jensen kender dog til steder, hvor gebyret er langt højere, og det tager hun afstand fra.

– Det synes jeg ikke er i orden, for det skal være etisk forsvarligt, og kunderne skal ikke føle, at de bliver flået, når de går herfra. Men vi må jo ikke hæve priserne, så det eneste, vi lovligt kan gøre, er at indføre et ekstra gebyr, siger Ellen Jensen. 

Tandlægerne er ikke kun pressede på højere priser på de påkrævede værnemidler. De kan heller ikke have så mange patienter igennem, så de plejer på grund af øgede krav om rengøring. Den regning bliver dog ikke sendt videre til kunderne.

– Det betyder, at vi ikke kan behandle lige så mange patienter som før, og det rammer også vores omsætning. Men den udgift må vi jo bare leve med, siger Ellen Jensen til A4 Arbejdsliv.