Syrisk forhandler: Assads rolle er ikke til diskussion

Præsident Bashar al-Assads skæbne er ikke til diskussion under fredsforhandlingerne i Genève, fastslår styrets chefforhandler, Bashar Jaafari. (Foto: Foto: Uncredited/AP)

Chefforhandleren for det syriske styre siger, at præsident Assads fremtid ikke er til forhandling i Genève.

Den syriske præsident, Bashar al-Assads, fremtid er ikke til forhandling under fredsforhandlingerne i Genève.

I stedet er målet for styret at få en udvidet regering med Assad i spidsen på plads.

Det siger regimets chefforhandler, Bashar Jaafari, tirsdag til den libanesiske tv-kanal Maydeen.

- I Genève har vi kun mandat til at nå frem til en udvidet nationalregering. Det er det mål, vi forsøger at opnå under fredsforhandlingerne, udtaler Bashar Jaafari.

Den vestligtstøttede opposition i Syrien valgte mandag at udsætte sin deltagelse i de aktuelle FN-ledede fredsforhandlinger.

High Negotiations Committee (HNC) kræver fremdrift på løfterne i en allerede vedtaget FN-resolution og reel forhandlingsvilje fra det syriske styre, før komiteen vil genoptage processen.

- HNC må konstatere, at fortsætter man forhandlingerne under de givne omstændigheder, vil vort folks lidelser blot blive værre, hed det.

FN-mægler Staffan de Mistura sagde mandag, at vurderingen i FN-lejren lyder, at våbenstilstanden i Syrien stadig holder.

Ifølge Mistura insisterer oppositionen på en overgangsregering, mens styret viser interesse for at overveje en "bredt funderet regering".

Men ingen af parterne har "givet sig et komma", siden de indirekte forhandlinger blev indledt, mener FN-mægleren.

/ritzau/Reuters/AFP