Arbejdsudbuddet falder fremover i et sådant omfang, at kun fire unge står klar til at tage over, når fem ældre forlader arbejdsmarkedet.
Derfor er der håb for at komme ind på arbejdsmarkedet for de grupper af førtidspensionister og fleksjobbere, som regeringen med sin nye reform satster på at få i job.
Det vurderer Dansk Industri, der er arbejdsgiverorganisation for 10.000 virksomheder.
"Vi skal skabe et større arbejdsudbud fremover. Og der vil de her grupper være et positivt element. Over de sidste årtier har vi været vant til, at arbejdsstyrken stiger. Men fremover vil den stagnere, og det betyder, at vi får sværere ved at skabe vækst," siger arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri, Steen Nielsen.
Udover industriens arbejdsgivere melder Horesta - hotel-, restaurant-, catering og turisterhvervets hovedorganisation - sig også klar til at byde velkommen til nogle af de svage hænder, der i dag står uden for arbejdsmarkedet.
"Jeg tror, der er meget stor forskel på de mennesker, der er tale om, og derfor hvilke job, de kan ende i. Men der er ingen tvivl om, at det også er i vores branche, de kan ende i," siger Jonas Wilstrup, der står i spidsen for organisationens politisk-økonomiske afdeling.
Hos Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere mener formand Hans Dankert, at det er vigtigt at fjerne bureaukratiet, så de mindste virksomheder kan ansætte fleksjobbere.
I dag er det nemlig overvejende mellemstore og store virksomheder, der ansætter fleksjobbere i dag, viser foreningens erfaringer.
"Hvis man kan lave nogle forenklede administrative procedurer op, kan det være, man kan lukke potentialet op i de mindre virksomheder, så de kan overskue ansættelse af fleksjobbere," siger Hans Dankert.