Styrtede ned og brækkede ryggen: Dansk cirkus har stoppet hendes løn

Cirkus Arena fralægger sig ansvaret for ulykken, hvor en luftakrobat styrtede ned og landede på hovedet. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. (Foto: Foto: Torben Adsersen / Ritzau Scanpix arkiv)

Cirkus Arena har stoppet lønudbetalingen til cirkusartisten, som midt under en forestilling styrtede ned og brækkede ryggen.

Hun styrtede ned og brækkede ryggen, mens hun udførte sit job. Nu er der risiko for, at hun aldrig kommer til at kunne dreje hovedet igen. Og hendes arbejdsgiver fralægger sig ethvert ansvar og har stoppet hendes løn.

Sådan ser virkeligheden ud for cirkusakrobaten Tetiana Korenieva, som indtil for nyligt arbejdede for det danske Cirkus Arena. Det skriver B.T., som har mødt den kvæstede artist.

Se billederne: Stjerner står i kø for at sige farvel til Benny Andersen

Det var under en forestilling i Hornbæk i Nordsjælland 1. august, at den rutinerede luftakrobat i et skæbnesvangert øjeblik pludselig styrtede ned med hovedet først for øjnene af publikum, da en wire knækkede.

Tre uger efter er hun fortsat indlagt på hospitalet. Hun har brækket ryggen, hoften og fire knogler i nakken. Hun har ingen følesans i venstre hånd og kan kun indtage føde med sugerør. Hun skal gå med nakkestøtte i seks måneder og derefter opereres igen. Hun vil sandsynligvis være i stand til at gå, men der er risiko for at hovedet forbliver fastlåst.

Ingen løn eller forsikring

Oven i har Cirkus Arena stoppet hendes løn, der lød på 810 kroner om dagen, fra den dato, hvor ulykken skete.

- Cirkus Arena har glemt mig. De tænker mere på deres bankbog og deres offentlige image end på mig, siger den forulykkede akrobat til B.T.

Cirkus Arenas tourchef, Klaus Jochumsen, siger til B.T., at de har stoppet Tetiana Korenievas løn, fordi der står i hendes kontrakt, at der udelukkende udbetales honorar på dage, hvor der arbejdes.

Han fortæller også, at der i artisternes kontrakter står, at det er deres eget ansvar at tegne en ulykkesforsikring og håndtere og vedligeholde deres eget udstyr og sikkerheden omkring det, fordi ingen forsikringsselskaber vil forsikre artister.

Desuden er de i Cirkus Arena meget påvirkede af ulykken, siger han.