Et par dage tidligere end planlagt har Skattestyrelsen fredag aften åbnet den digitale port ind til danskernes årsopgørelser.
Dermed kan 4,8 millioner borgere i Danmark nu tjekke deres årsopgørelser for 2021 via selvbetjeningen på hjemmesiden skat.dk.
Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.
Mange skal ikke selv gøre noget, når de får årsopgørelsen, da Skattestyrelsen får de fleste oplysninger automatisk fra blandt andet arbejdsgivere og banker.
Alligevel er det vigtigt, at man tjekker, at tallene i opgørelsen stemmer overens med ens økonomiske virkelighed.
Underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen opfordrer til, at man især er opmærksom på, om man er berettiget til kørselsfradrag og fradrag for håndværksarbejde.
- Vi har været igennem en periode med corona, hvor mange mennesker har arbejdet meget hjemmefra, mens andre er kørt til og fra arbejde.
- Her er det vigtigt at angive, hvor mange dage man faktisk er kørt til og fra arbejde, siger Jan Møller Mikkelsen og fortsætter:
- Noget andet, der er vigtigt at tjekke, er om man skulle have haft service- eller håndværkerfradrag. Har man regninger liggende, er det vigtigt at få dem indrapporteret.
Efter planen skulle danskerne først have haft adgang til årsopgørelserne mandag. Men for at kunne teste Skattestyrelsens it-systemer i weekenden har man valgt at åbne for årsopgørelserne allerede fredag.
Og styrelsens medarbejdere er klar til at hjælpe dem, der måtte have spørgsmål til deres årsopgørelse.
I weekenden kan man få hjælp via en chatfunktion på Skattestyrelsens hjemmeside og på styrelsens profiler på sociale medier. Fra mandag morgen er 500 medarbejdere klar til at svare på spørgsmål over telefonen.
Man må dog væbne sig med tålmodighed, da der bliver travlt - både på hjemmesiden og på telefonerne, lyder det fra styrelsen.
Sidste år loggede danskerne 2,8 millioner gange på selvbetjeningen på skat.dk i løbet af testweekenden. Skattestyrelsen forventer i år en lignende interesse for at se årsopgørelsen.
De fleste ventes at få en positiv besked, når de logger ind - nemlig at de skal have penge tilbage i skat.
- Vi har som tommelfingerregel, at tre fjerdedele af danskerne får overskydende skat tilbage, mens en fjerdedel enten går i nul eller har en rest, der skal betales, siger Jan Møller Mikkelsen.
Skattestyrelsen udbetaler løbende overskydende skat.
Første udbetaling af overskydende skat sker i år den 8. april.
/ritzau/