Stor gruppe har brugt ekstra SSP-indsats efter skuddrab

En 16-årig dreng blev mandag skuddræbt på Ragnhildgade i København. Drabet har påvirket mange unge, og derfor har kommunen haft ekstraordinært åbent i institutioner for unge. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix)

Unge er blevet bundet sammen på tværs af områder, siger SSP-chef om indsats efter drabet på en 16-årig.

Siden en 16-årig dreng blev skudt mandag aften i København, har institutioner holdt længere åbent, en har ekstraordinært haft åbent, og der har været en særlig indsats for at hjælpe de unge.

I løbet af ugen har en stor gruppe unge benyttet sig af klubberne, og mange har været påvirket af drabet.

Det fortæller Tommy Laursen, der er sekretariatschef for samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi (SSP) i København.

- Der har været tryk på både i vores 18+ Centre, men også i de tidspunkter, hvor vi har haft ekstra åbent og i den klub, hvor vi har haft ekstra åbent, siger han.

18+ Centrene er Københavns Kommunes tilbud til kriminalitetstruede og kriminelle unge fra udsatte områder

Selv om drabet har været hårdt for de unge, har nogle unge også fundet sammen under de tragiske omstændigheder.

- Man har også formået at lave nogle klubfællesskaber på tværs af områderne. Det er godt, for det har kunnet binde de unge sammen på tværs af områderne, siger SSP-chefen.

Den 16-årige Servet Abdija blev likvideret med seks skud foran sit hjem i Ragnhildgade mandag.

Politiet har endnu ikke fundet gerningsmændene, men mener dog, at nogle unge mennesker må ligge inde med viden om drabet.

Tommy Laursen fortæller, at det har været vigtigt for kommunen ikke at stå i vejen for politiets arbejde. Politiet er først, og kommunens arbejde kommer derefter, slår han fast.

- Vi skal til enhver tid ikke gå i vejen for en drabsefterforskning.

- Men vi har også kunnet konstatere, at rigtig mange forældre og børn har været meget bekymrede, fordi deres børn måske har været i det område og måske ligger inde med noget viden, siger han.

Mandag skal indsatsen evalueres i Københavns Kommune, og det skal vurderes, om indsatsen skal fortsætte.

/ritzau/