En af Frankrigs førende kokke, den 69-årige Marc Veyrat, har tirsdag fået afslag på et søgsmål mod restaurantguiden fra Michelin.
Kokken havde lagt sag an mod den prestigefulde spiseguide, efter at hans restaurant i januar 2019 var blevet nedgraderet fra tre stjerner - det højst mulige antal - til to stjerner.
En del af guidens begrundelse var, at restauranten, Maison des Bois, havde benyttet sig af engelsk cheddarost i ostesouffléen.
Det er ifølge Veyrat dog forkert. Restauranten skal i stedet have brugt franske oste, og den stærke gule farve skal være kommet fra safran.
Veyrat havde derfor forlangt at se Michelin-anmelderens notater samt en kvittering fra restaurantbesøget.
Men det blev altså afvist af domstolen i Nanterre lidt uden for Paris. Her lød det, at kokken ikke havde fremlagt "et eneste bevis" for, at restauranten havde lidt skade af at blive nedgraderet i guiden.
Veyrat havde forlangt et symbolsk beløb på en euro.
Kokken led af depression efter fratagelsen af en Michelin-stjerne, og i et interview med tv-stationen France 2 har han udtalt, at fratagelsen af stjernen var det værste, der kunne ske for ham. Det skriver The Guardian.
Michelins advokater har i løbet af sagen kaldt Marc Veyrat for en "narcissistisk diva" og krævet 30.000 euro i kompensation.
- Det er et spørgsmål om at respektere friheden til kritik og til at have en mening i vores land, siger Michelin-advokat Richard Malka.
Han mener, at ingen kritiker fremover ville kunne give kritik uden at "ryste på hånden", hvis Veyrat havde fået medhold i sagen.
Marc Veyrat blev i november af guiden French Gault & Millau tildelt en "Gylden Kokkehue" og en plads som en af ti udødelige franske kokke.
/ritzau/AFP
/ritzau/AFP