Spareplan i kommune: Ældre spises af med rengøring hver 3. uge

Modelfoto. (Foto: Foto: Casper Christoffersen / Ritzau Scanpix (arkivfoto))

Kommunen skal spare millioner, og de ældre borgere risikerer at blive sorteper i sparerunden.

I Næstved Kommune tilbydes de ældre borgere rengøring i eget hjem hver 14. dag, men dén ordning kan snart være fortid. Det skriver Sjællandske.

Der mangler nemlig mere end 22 millioner kroner på kommunens Omsorgs- og Forebyggelsesudvalgets budget for 2019, mens underskuddet i år lyder på mere end fem millioner kroner.

Det betyder, at det politiske udvalg nu skal ud og finde besparelser for omkring 28 millioner kronet - noget, der kan ramme kommunens ældre borgere.

På mandag skal politikerne forholde sig et forslag om at spare 4,4 millioner kroner ved at sløjfe en ordning fra 2016 om at tilbyde ældre borgere rengøring i eget hjem hver anden uge. Det betyder, at der fremover risikerer at gå tre uger mellem rengøringen.

Politikerne vil undersøge en justering af rengøringsintavaller. Det er den rengøringstid, som de ældre er visiteret til af kommunen, samt at droppe en såkaldt klippekortsordning for op mod 200 ældre borgere, hvilket ifølge Sjællandske vil føre til en besparelse på otte millioner kroner.