Sosu'ere i opråb til danskerne: Vis nu respekt - stop med at glo!

Krimi
Blandt andet blev uheldet filmet med mobiltelefoner, siger Cassandra Feddersen og Malene Madsen. (Foto: Foto: Privat)

Ambulancefolk kunne ikke få lov til at arbejde i fred, da en bilist fik et ildebefindende og kørte galt.

24-årige Cassandra Feddersen og 20-årige Malene Madsen blev i sidste uge rystede efter en episode ved havnen i Aabenraa.

Hjemløse slår lejr på dansk sygehus: Indretter toiletter med lænestole og patientsenge

Her var de onsdag vidne til, hvordan blandt andre en mand parkerede sin bil for at gå direkte hen og glo, mens en tilskadekommen bilist blev behandlet af ambulancefolk.

Ambulancefolkene prøvede at vifte den nysgerrig bilist væk, fortæller de to studerende ved Social-og Sundhedsskolen i Aabenraa til JydskeVestkysten.

I det hele taget kunne de se forbipasserende lastbilchauffører, der ville have glimt af ulykken, cyklister, der stoppede, og bilister der filmede med deres mobiltelefoner.

- Jeg bliver bare så arrig. Hvis det var mig, der lå der med alle mulige instrumenter på kroppen, så ville jeg godt nok blive ked af det. Tænk hvis det var en selv, der lå der og ens familie fik ens død eller uheld at vide igennem de sociale medier istedet for de offentlige myndigheder, som er trænet og oplært i at håndtere sorg og krise, siger Cassandra Feddersen til Avisen.dk.

Sammen kommer de med et opråb om at vise respekt:

- Giv nu plads, og vis respekt, også for dem, der er på arbejde. Det handler om sekunder og minutter, og så er det ikke rart at blive afbrudt hele tiden.

De to kvinder tog et tæppe og brugte det til at skærme bilisten, som var kørt galt på grund af et ildebefindende.

Den handling får ros af ambulancechef i Ambulance Syd, René Sigvartsen, i JydskeVestkysten. Han siger til avisen, at ambulancetjenesten kan være ude for, at nogen, der gerne vil gøre en god gerning, i stedet kommer til at gøre det modsatte:

- Men i det pågældende tilfælde har det helt klart været en hjælp, siger René Sigvartsen.