Søren Baastrup: Hurra for Jehovas Vidner

Debat
(Foto: Scanpix)

Avisen.dk’s debattør kårer coronakrisens helte og skurke.

Glem Joy Mogensen, Anders Holch Povlsen og Joe Exotic. Det er blevet tid til at kåre coronakrisens virkelige helte og skurke.

 

Skurkene:

Herning

Messecenteret og varmblods-mafiaen skulle død og pine gennemføre den årlige hingstekåring, og nu ligger hele hedebyen og hoster. Os, der både har boet i Herning og er gift med en hestepige, havde set den komme.

Vaccinemodstandere

Hey, homøopater og healingsdamer: Det er sådan her en verden uden vacciner ser ud. Hvis jeres krystaller kan noget, så ville nu være et godt tidspunkt at bevise det.

Statsministerens dansklærer

For sidste gang, Mette Frederiksen: Det hedder ikke ”at åbne op”. Det hedder bare ”at åbne”. Hvis du vil være diktator i Danmark, så må du som minimum kunne tale dansk.

Danmarks Radio

P1 sendte journalisterne hjem og afbrød statsministerens første pressemøde for at spille Rasmus Seebach. P3 løj en af DR’s værter døde. Og det var ikke engang Dan Rachlin.

TV2

Landets anden store mediemaskine gik forrest i lovprisningen af Kimette Jong-un og instruerede skoleelever i at skamrose statsministeren. Blandt andet for hendes pressemøder – for pressemøder er som bekendt noget af det børn synes er allerfedest. Det er både dumt, ukritisk og udtryk for forskelsbehandling. For kunne man forestille sig, at TV2 havde gjort det samme, da Lars Løkke samlede nationen og … og … okay, dårligt eksempel.

Alle københavnere

Så flyt dog til provinsen, hvis I er så glade for frisk luft.

Pione Sisto

Fodboldspilleren brød karantænen i Spanien og kørte i bil til Danmark gennem et coronaramt Europa, med dertilhørende tankning og tissepauser. 26 timer, tog det. Hvis bare han var ligeså hurtig og målrettet, når han spillede for landsholdet.

Gorm’s Pizza

Troede du også, at Dr. Oetkers pizzaburger var den dårligste idé nogensinde i fødevarebranchen? Så har du ikke prøvet at forære 12.672 poser gratis mozzarellaost væk i en tid, hvor man kan dø af at stå for tæt i kø.

Salon Capillum i Odense

Holdt åben hele natten, så frisørerne kunne nå at få penge i kassen, inden åbningsforbuddet trådte i kraft næste formiddag klokken 10. For covid-19 smitter som bekendt ikke, når det er mørkt...

Postnord

Jo, vi var hjemme, da I kom med den pakke. Alle er hjemme! Nu KAN I simpelthen ikke køre den løgn længere ud.

 

Heltene

Og så til heltene. Alle krige og kriser har deres, og vi kan med lidt god vilje også mønstre 10 af dem. Sig endelig til, hvis du er uenig:

 

Eksportører af mozzarellaost

Og her gik vi alle sammen og troede, at Havarti og den mellemlagrede, skiveskårne fra Riberhus var danskernes foretrukne. Dejligt, at der stadig er noget italienerne har styr på.

Troels Mylenberg

I et ellers hårdt felt tager TV2’s politiske redaktør prisen som den ekspert med den til Facetime flottest arrangerede "jeg er dannet og belæst, men ikke helt ufolkelig, og jeg bryster mig ikke af mine egne værker, selvom jeg har lavet en del"-baggrundsboghylde.  

Søren Brostrøms frisør

Sundhedsdirektøren klippede sig selv i forrige uge. Og flashede både frisure og godhed, da han på Facebook bekendtgjorde, at han skam havde betalt sin frisør via MobilePay alligevel. Altså, penge uden at lave noget. Flot. Den frisør skulle have været politiker. Eller debattør på avisen.dk.

Jehovas Vidner

Guds bedste børn følger myndighedernes anvisninger og er begyndt at sende sms’er til vi vantro – i stedet for at komme og banke på. Jeg siger mange tak. Omvendt, så manglede det vel også bare, nu hvor deres chef rent faktisk er skyld i al den her ballade.

Netflix

Så er jeg ved at være igennem "House of Cards", "Stranger Things", "The Crown"’ og "Breaking Bad". Nogen, der ved, om "Thomas Tog" er god?

E-sportens bagmænd

Det viser sig, at min ældste søn er blevet sportsudøver. Og at vores Wi-Fi af en eller anden grund altid virker, når han skal spille Counter-Strike, men aldrig, når han skal i hjemmeskole.

Mai Manniche

Er det ikke en lille smule betryggende at vide, at nikkelallergi alligevel ikke kan udvikle sig til sindssyge – men at hun bare er sin mors datter?

Folk der genfortæller gamle vittigheder

Yes, min frisør er også gået over til takeaway.

Tegnsprogstolke

Forestil dig at komme på arbejde, blive smidt ind foran en million tv-seere, få at vide, at du er på om to minutter, uden at ane, hvad du skal tolke – men at det nok er en god idé, hvis du kan huske tegnene for "mørketal", "flokimmunitet" og "Knud Meldgaard fra magasinet Transeuropa".

Muslimske kvinder

Nå, så var den burka alligevel ikke så dårlig en idé, hva’?

 

Søren Baastrup er forfatter og freelancejournalist. Foto: Privat