Søofficer skal rådgive Donald Trump om indenlandsk sikkerhed

Donald Trump har udpeget ny rådgiver for indenlandsk sikkerhed. Det oplyste Trumps øverste sikkerhedsrådgiver, John Bolton (foto) fredag. (Foto: Foto: Nicholas Kamm/arkiv/AFP)

Kontreadmiral Douglas Fears overtager stilling som rådgiver i Det Hvide Hus for indenlandsk sikkerhed.

Donald Trump har udpeget kontreadmiral Douglas Fears som sin nye rådgiver for USA's indenlandske sikkerhed - deriblandt bekæmpelse af terror.

Det oplyser John Bolton, der er Trumps øverste sikkerhedsrådgiver, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Douglas Fears bliver den tredje person i Trumps tid som præsident til at være rådgiver på området.

- Doug Fears bringer over tre årtiers erfaring på en række vitale sikkerhedsområder, inklusiv antiterrorisme, cybersikkerhed og katastrofehåndtering, med sig til USA's Nationale Sikkerhedsråd, hedder det i en udtalelse fra Bolton.

Fears afløser Tom Bossert, som i april valgte at forlade Det Hvide Hus.

Officielt var det Bosserts egen beslutning, men anonyme kilder oplyste til flere medier, at han af John Bolton blev presset til at trække sig fra stillingen.

Angiveligt fordi andre medarbejdere i Det Hvide Hus var utilfredse med Bosserts måde at lede på.

Officielt får Douglas Fears, der ud over at være flådeofficer også har en kandidatgrad fra Harvard, titel af viceassistent for Trump.

Med udnævnelsen af Douglas Fears fortsætter Trump udskiftningen af centrale personer i både regeringen og i Det Hvide Hus.

I marts var der også gang i svingdøren.

National sikkerhedsrådgiver general H.R. McMaster blev udskiftet med John Bolton, udenrigsminister Rex Tillerson blev fyret, og økonomisk toprådgiver Gary Cohn trak sig fra posten.

Angiveligt valgte Cohn at gå på grund af utilfredshed med Trumps planer om at indføre told på stål og aluminium.

Tillerson er blevet af erstattet af Mike Pompeo, mens Larry Kudlow har afløst Gary Cohn som Trumps toprådgiver på det økonomiske område.

/ritzau/