Hvert år bliver der slagtet 2.500 heste i Danmark. Men stort set ingen af hestebøfferne ender i danske butikker, og hestekød er så dårlig en forretning, at slagteri-giganten Danish Crown lukker sit datterselskab, Dansk Hesteslagteri i Kolding.
Herefter vil kun en lille gruppe af små hesteslagterier sørge for at slagte de omkring 2.500 heste, der hver år bliver skåret op til hestebøffer.
Her til lands er det ikke sagen at sætte tænderne i en hestebøf. Til gengæld er både franskmænd og italienere helt vilde med kødet, så de danske slagterier eksporterer næsten alt deres kød til sydeuropa.
Lars Andersen fra Aalestrup Eksportslagteri ved Hobro i Nordjylland siger således til TV 2 Øst.
- Vi har slagtet 25 heste i den seneste uge. Kun én er solgt til en
dansk slagtermester, resten eksporteres til Italien, hvor hestekød er
i meget højere kurs.
Formanden for Dansk Hesteslagteri, borgmester Egon Fræhr (V) i Vejen
Kommune, siger, at danske heste bør slagtes i Danmark, så man undgår
den lange dyretransport til Sydeuropa.
- De mange mindre
hesteslagterier betyder, at vi ikke længere behøver at være på markedet
for sikre dyrevelfærden, siger Egon Fræhr.
Når hestene ikke bliver slagtet, ender mange af dem deres dage i en grav i baghaven eller på en destruktionsanstalt, som Daka, der årligt modtager 8.000 heste til destruktion.